Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά για το Greece’s Next Top Model, καθώς το βράδυ της Δευτέρας είδαμε το δεύτερο επεισόδιο του show που αναζητά το επόμενο top model της Ελλάδας. Κι αυτή τη φορά το Next Top Model μας δίχασε. Ενώ την περασμένη εβδομάδα η πλειοψηφία των σχολίων στα social media ήταν άκρως θετικά κι όλοι υποστήριζαν τη στάση των κριτών απέναντι στις πλαστικές, τώρα κάτι… στράβωσε!

Τι ήταν αυτό που στράβωσε στο δεύτερο επεισόδιο του Greece’s Next Top Model; Τα πολύ σκληρά σχόλια, αλλά και άδικα σχόλια των κριτών, τα οποία προκάλεσαν μάλιστα τα κλάματα μιας κοπέλας. Ο Δημήτρης Σκουλός απ’ το Greece’s Next Top Model είναι ίσως ο κριτής που δεν μασάει τα λόγια του περισσότερο από κανέναν άλλον.

Ήταν εκείνος που ρώτησε επίμονα στο πρώτο επεισόδιο τις κοπέλες για τις πλαστικές επεμβάσεις κι ήταν ο πρώτος απ’ όλους τους κριτές που τάχθηκε ανοιχτά κατά των πλαστικών.

Η στάση των κριτών απέναντι στις πλαστικές δεν άλλαξε σ’ αυτό το επεισόδιο. Θα ήμασταν άδικοι αν υποστηρίζαμε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, η 24χρονη Αναστασία πήρε γρήγορα δύο «όχι» απ’ τον Άγγελο Μπράτη και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, οι οποίοι της είπαν πως τα πειραγμένα χείλη της και η πλαστική στη μύτη της κόστισαν το «εισιτήριο» στο bootcamp.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι λίγη ώρα αργότερα οι κριτές έγιναν σκληροί και προσβλητικοί απέναντι στην 26χρονη Σοφία.

Την αρχή έκανε ο σχεδιαστής Άγγελος Μπράτης, ο οποίος ξεκίνησε να σχολιάζει το ύψος της, το οποίο κατά τη γνώμη του είναι απαγορευτικό για μοντέλο πασαρέλας, και είπε μάλιστα: «Με 1,69μ. δεν κάνεις, θα είσαι πιο κοντή από τους θεατές», ενώ στη συνέχεια ζήτησε απ’ την κοπέλα να γυρίσει προφίλ για να δει τη μύτη της.

Ο Δημήτρης Σκουλός συνέχισε σχολιάζοντας όση ώρα άλλαζε η κοπέλα μαγιό: «Θες να την δεις με μαγιό; Γιατί; Τι θα αλλάξει;».

Τελικά, η 26χρονη Σοφία δεν πέρασε στο bootcamp καθώς οι κριτές έκριναν πως δεν έχει όσα είναι απαραίτητα για την επόμενη φάση, όμως, ο κ. Σκουλός σ’ εκείνο το σημείο έγινε αδικαιολόγητα προσβλητικός λέγοντας: «Εγώ λέω πάντα αυτό που βλέπω. Είπε ο ένας είσαι πολύ συμπαθητική, είσαι πολύ ωραία είπε η Βίκυ. Εγώ δεν βλέπω τίποτα από αυτά. Ούτε σε θεωρώ πολύ ωραία, ούτε συμπαθητική, πραγματικά. Απορώ γιατί ήρθες εδώ».

Το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν αρκετό για να αρχίσει η κριτική απ’ τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής, τα οποία -όταν πια αποχώρησε η κοπέλα απ’ το πλατό- αντέδρασν και του είπαν πως ήταν σκληρός κι άδικος, όμως, κ. Σκουλός δεν σταμάτησε παρομοιάζοντας μάλιστα τη Σοφία με πλάσμα από τον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»!

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι πήγε στραβά και το χθεσινό επεισόδιο εξελίχθηκε μ’ αυτό τον τρόπο, αλλά ειλικρινά ελπίζουμε στα επόμενα επεισόδια να δούμε λιγότερες προσβολές και περισσότερες πραγματικές κριτικές.

Περιττό να πούμε πως το hashtag #GNTMGR ήταν πρώτο trend στο Twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν και να επικρίνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα όσα ακούστηκαν… Για ρίξτε μια ματιά:

Greece’s Next Top Model: Οι πλαστικές, οι σπουδαγμένες και οι κομπλεξικές