Το concealer είναι ίσως απ’ τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα στο νεσεσέρ σου. Για πολλά χρόνια το είχαμε στο μυαλό μας ως απλά το προϊόν που βοηθάει να φαίνονται λιγότερο οι μαύροι κύκλοι. Αλλά είναι πολλά παραπάνω απ’ αυτό! Παρακάτω θα βρεις μερικά tips για το concealer ώστε να το χρησιμοποιείς σωστά και να κρύβεις πραγματικά ό,τι θέλεις στο πρόσωπό σου μ’ αυτό.

Μαύροι κύκλοι, σπυράκια, βλέφαρα, σώμα… Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παντού το concealer σου και ήρθε η ώρα να μάθεις όλα τα μυστικά.

Τα 6 tips για το concealer:

Κρύψε τους μαύρους κύκλους

Ίσως το έχεις ξαναδιαβάσει, αλλά συνήθως καλύπτεις τους μαύρους κύκλους σου με λάθος τρόπο! Δεν πρέπει να βάζεις μια ποσότητα κάτω απ’ το μάτι και να το απλώνεις. Ο σωστός τρόπος είναι να σχηματίζεις κάτω απ’ το μάτι σου ένα τρίγωνο με το concealer και στη συνέχεια να το απλώνεις ομοιόμορφα.

Εάν δεν το κάνεις έτσι, θα καταλήξεις απλά να τονίζεις τους μαύρους κύκλους σου αντί να τους καλύπτεις!

tips για το concealer

Πρώτα make up και μετά concealer

Ναι, για πολλά χρόνια σίγουρα το concealer ήταν το πρώτο βήμα στο μακιγιάζ σου, αλλά είναι λάθος. Όταν βάζεις πρώτα concealer, τελικά το foundation καταλήγει να το καλύπτει και να το αφαιρεί.

Οπότε από εδώ και πέρα να θυμάσαι ότι εφαρμόζεις πρώτα τη βάση σου και στη συνέχεια βάζεις concealer.

Concealer στα πάνω βλέφαρα

Δεν θέλεις να ξοδευτείς για ν’ αγοράσεις ένα primer για τα βλέφαρά σου; Χρησιμοποίησε απλά το concealer για να προετοιμάσεις τα πάνω βλέφαρά σου για τη σκιά.

Μετά την εφαρμογή του concealer, η σκιά θα φαίνεται πολύ καλύτερη!

tips για το concealer

Τόλμησε το πράσινο concealer

Εάν τα σπυράκια σου δεν καλύπτονται με την κλασική απόχρωση, δοκίμασε το πράσινο concealer, το οποίο θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις την ερυθρότητα απ’ τα σημεία του προσώπου σου που έχουν σπυράκια.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε και λίγο απ’ το κλασικό concealer και ανακάτεψέ τα για καλύτερη κάλυψη!

Concealer στο σώμα

Tα concealers δεν είναι μόνο για το πρόσωπο. Εάν έχεις σημάδια ή σπυράκια στο μπούστο σου ή στην πλάτη σου που θέλεις να καλύψεις, μπορείς απλά να βάλεις λίγο απ’ αυτό το θαυματουργό προϊόν!

Πρόσθεσε και λίγη πούδρα στο χρώμα του δέρματός σου κι είσαι έτοιμη!

Κάλυψε τα πρησμένα σου μάτια

tips για το concealer

Το concealer ανακατεμένο με highlighter και κρέμα ματιών, θα προσφέρει την τέλεια κάλυψη στα μάτια σου! Τρία προϊόντα σε ένα, θα ενυδατώσουν την περιοχή γύρω απ’ τα μάτια σου, ενώ εάν είναι κόκκινα και πρησμένα, θα δείξουν αμέσως ζωντανά, σαν να ξύπνησες μόλις από έναν καλό 8ωρο ύπνο!

Δες ακόμα:

Το νέο προϊόν για τους μαύρους κύκλους… δεν είναι το concealer!