Ο πιο ανώδυνος τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς θα κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι μόνη σου; Και πώς θα το κάνεις με τον πιο ασφαλή και ανώδυνο τρόπο; 

Μέχρι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα μόνοι μας στο σπίτι. Κι ένα από αυτά είναι η αποτρίχωση. Πώς θα κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι μόνη σου;

Προκειμένου να την κάνεις σωστά και όσο πιο ανώδυνα γίνεται, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις όλα τα βήματα για τη σωστή αποτρίχωση. Ποια είναι αυτά;

Πώς να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι μόνη σου;

Έλεγχος

Τι εννοούμε με αυτό; Πρώτα θα κάνεις έναν έλεγχο στην περιοχή. Πάρε έναν καθρέπτη και τσέκαρε την κατάσταση εκεί κάτω… για να δεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Γιατί θέλεις να ξέρεις την κατάσταση που επικρατεί καθώς αυτό θα μπορεί να σε βοηθήσει να δεις που είναι οι τρίχες, ποια είναι η φορά τους, ώστε να ξέρεις πώς μπορείς να τις αφαιρέσεις.

Προετοίμασε την περιοχή

Πριν προχωρήσεις στην αποτρίχωση, θα πρέπει να προετοιμάσεις την περιοχή. Το σημείο θα πρέπει να είναι καθαρό και στενό. Παράλληλα, θα πρέπει να έχεις αφήσει την τρίχα λιγάκι να μεγαλώσει ώστε να μπορείς να κάνεις την αποτρίχωση.

Αν η τρίχα είναι πολύ κοντή, δεν θα μπορείς να την αφαιρέσεις κι αν είναι πολύ μακριά, θα είναι πιο δύσκολο να την αφαιρέσεις με ακρίβεια. Αν κάνεις μπάνιο πριν την αποτρίχωση, θα πρέπει να περιμένεις 10 με 20 λεπτά για να βεβαιωθείς πως το δέρμα σου έχει τη σωστή θερμοκρασία.

αποτρίχωση στο σπίτι

Ξεκινώντας την αποτρίχωση

Ξεκίνα σιγά σιγά και μην προσπαθείς να αφαιρέσεις την τρίχα γρήγορα και από μεγάλη περιοχή. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από τη γραμμή στο μπικίνι και μετά να ξεκινήσεις προς τα μέσα. Θα είναι πιο εύκολο ενώ θα έχεις ήδη συνηθίσει την αποτρίχωση πριν προχωρήσεις προς τα μέσα που έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να γίνει πιο ανώδυνη η αποτρίχωση; Αρχικά, αν την κάνεις με ταινία, κόψε τις ταινίες ώστε να είναι πιο μικρές και να φύγει η τρίχα πιο αποτελεσματικά αλλά και να πονέσεις λιγότερο. Παράλληλα, τράβα την ταινία από την αντίθετη μεριά που μεγαλώνει η τρίχα.

Πριν κάνεις αποτρίχωση, πάρε μια βαθιά ανάσα καθώς θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Και μην επιμένεις στο ίδιο σημείο πάνω από δύο φορές γιατί θα το ερεθίσεις.

Η περιποίηση μετά

Αμέσως μετά την αποτρίχωση θα πρέπει να βοηθήσεις το δέρμα σου να ηρεμήσει. Συστατικά όπως η αλόη βέρα, το χαμομήλι και η λεβάντα μπορούν να βοηθήσουν, και το λάδι καρύδας μπορεί επίσης, να σε βοηθήσει. Δεδομένου ότι οι πόροι θα είναι ανοιχτοί, απόφυγε τα σφιχτά παντελόνια για λίγες ώρες μέχρι να επουλωθεί και να αναπνεύσει το σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Τα tips που πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που κάνεις αποτρίχωση το μουστάκι!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved