Αν δεν έχεις γεννηθεί με ένα υπέροχο, μαλακό και λαμπερό δέρμα, τότε μάλλον πρέπει να δίνεις περισσότερη προσοχή στο πρόσωπό σου και να το περιποιείσαι. Η περιποίηση του προσώπου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και μερικές φορές είναι λιγάκι βαρετή.

Θα ακούσεις πολλά και διάφορα tips, μερικά ευσταθούν κι άλλα όχι. Το Internet άλλωστε είναι γεμάτο με μυστικά ομορφιάς.

Η περιποίηση του προσώπου με τον κανόνα των 60 δευτερολέπτων (αντί για… 10), τι ακριβώς είναι; Και τι μας λέει να κάνουμε;

Η μέθοδος καθαρισμού προέρχεται από τη Nayamka Roberts-Smith του LABeautyologist, αισθητικός, που συχνά λέει στους 43.000 followers της στο Twitter να πλένουν το πρόσωπό τους για 60 δευτερόλεπτα ώστε να αφήσουν τα συστατικά καθαρισμού να διεισδύσουν πραγματικά στο δέρμα. Οι περισσότεροι όπως αναφέρει πλένουν το πρόσωπό τους για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

 

Αλλά γιατί να ακολουθήσεις τον κανόνα των 60 δευτερολέπτων;

Το makeup, η βρωμιά και τα έλαια είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από το δέρμα από ότι νομίζουμε. Έτσι, δεν πρέπει απλώς να αφήσεις το καθαριστικό να κάνει τη δουλειά του και να διασπάσει, να απομακρύνει αυτά τα προϊόντα και τη βρωμιά. Αλλά θέλεις έναν βαθύ καθαρισμό και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσεις βάση.

Θα πρέπει να καθαρίσεις καλά σημεία που συνήθως ξεχνάς, όπως κοντά στις φαβορίτες, γύρω από τη μύτη, ψηλά στο μέτωπο, στο πηγούνι.

Μάλιστα, ένας χρήστης στο Reddit ανέφερε πως ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων ουσιαστικά έκανε τεράστια διαφορά στο πρόσωπό του. Το δοκίμασε για έναν μήνα και κατέληξε να έχει πιο απαλό δέρμα, μείωση στα σπυράκια, λάμψη και λιγότερα σπυριά στο μέτωπο!

περιποίηση προσώπου

Pexels

Αφού έχεις βρει το σωστό καθαριστικό γα το πρόσωπό σου, τότε αφιέρωσε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω για τον καθαρισμό του. Με απαλές, προσεκτικές και κυκλικές κινήσεις, φρόντισε να απομακρύνεις όλα τα υπολείμματα από προϊόντα.

Το πλύσιμο του προσώπου είναι το Α και το Ω κι αφού το κάνεις,αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω. Το δέρμα σου θα δείχνει πιο υγιές, πιο μαλακό και λαμπερό.

Διαβάστε επίσης:

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!

Photo: Park Street/ Unsplash