Κάνεις απολέπιση στο σώμα σου, στο πρόσωπό σου, έχεις σκεφτεί, όμως, ότι πρέπει να κάνεις απολέπιση και στο κρανίο σου; Ναι, και όμως, πρέπει!

Σίγουρα και εσύ, όπως και εγώ, σκεφτόσουν ότι ένα καλό λούσιμο στα μαλλιά, μ’ ένα καλό μασάζ στο κρανίο κάνει όλη την δουλειά και μάλλον δεν υπολόγισες πως θα έπρεπε να κάνεις απολέπιση και στο κρανίο. Η πραγματικότητα, όμως, λέει πως λάθος υπολογίζαμε και ότι πρέπει να αλλάξουμε άμεσα τις συνήθειες μας!

Όπως αποδεικνύεται, το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ακριβώς όπως το δέρμα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας.

«Το να κρατάμε το τριχωτό της κεφαλής απίστευτα καθαρό θα βοηθήσει τα μαλλιά να γίνουν πιο υγιή», λέει ο David Adams, ένας τριχολόγος (ειδικός στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και της τρίχας) και συνιδρυτής του Thicker Fuller Hair. Ο ίδιος, μάλιστα συμπληρώνει: “Ένα καθαρό κρανίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε υγιή μαλλιά τα οποία θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται”.

Το να προσέχεις τα μαλλιά σου και να προσέχεις το κρανίο σου είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες!

“Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε χωριστές τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών”, λέει ο Adams. Εάν είσαι από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μία λακ σε κάθε έξοδο τους, πρέπει να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για να καθαρίσεις σωστά τα υπολείμματα από τις τρίχες και παράλληλα ένα scrub για να απομακρυνθούν και από το κρανίο.

Χρησιμοποίησε ένα scalp scrub μία φορά την εβδομάδα!

“Θα συνιστούσα αν έχετε πολύ ξηρό ή λεπτό τριχωτό κεφαλής να κάνετε scrub μια φορά την εβδομάδα, ίσως ακόμη και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες”, λέει ο Adams.

Δεν χρειάζεται να γδάρεις το κρανίο σου!

Όταν λέμε να κάνεις scrub μην μπερδεύεσαι, δεν εννοούμε να ματώσεις το κρανίο σου στην προσπάθεια να κάνεις την απολεπιση! Ευγενικές, ελαφριές κινήσεις μασάζ κατά την διάρκεια του λουσίματος θα κάνουν την δουλειά!

Αν είσαι πολύ επίμονη υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψεις τις ρίζες των μαλλιών σου και τα αποτελέσματα να είναι τα αντίθετα από τα επιθυμητά!

Κάνετε ωραίες και μαλακές, απαλές κυκλικές κινήσεις, που ενθαρρύνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος ώστε να έρθει στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και τα μαλλιά να τροφοδοτούνται από την κυκλοφορία του αίματος και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα 

Ψάξε για βασικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός

Ο ψευδάργυρος, ειδικότερα, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής. “Εάν για κάποιο λόγο έχετε αυτή την υπερ-επιτάχυνση της αποβολής κυττάρων του δέρματος (πιτυρίδα), ο ψευδάργυρος θα βοηθήσει στην αφαίρεση των κυττάρων του δέρματος και θα επιβραδύνει τον ρυθμό“, εξηγεί ο Adams.

Θα ήταν χρήσιμο να αναζητήσεις συστατικά όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο, τα οργανικά αιθέρια έλαια και η κερατίνη.

Μείωσε την χρήση προϊόντων styling

Τα προϊόντα styling τείνουν να συσσωρεύονται γύρω από τον θύλακα της τρίχας και τον “βουλωνει”. Το θυλάκιο γίνεται μικρότερο, οπότε, αντί να υπάρχουν δύο ή τρεις τρίχες που αναπτύσσονται από ένα θυλάκιο, τελικά μεγαλώνουν μια ή δύο τρίχες με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν την πυκνότητα τους.

Οι ειδικοί μάλιστα υπογραμμίζουν ότι το να μην κάνεις απολέπιση και στο κρανίο είναι σαν να έχεις κάνει ένα βαρύ μακιγιάζ, να είσαι όλη μέρα εκτεθειμένη στο καυσαέριο της πόλης και το βράδυ να μην ξεβαφτεις!

Οπότε, πλέον ξέρεις! Απολέπιση και στο κρανίο μία φορά την εβδομάδα!

Διάβασε επίσης:

Πιστολάκια, μάσκες και μάσκαρα: Πώς έμοιαζαν όλα αυτά πριν 100 χρόνια; | Photos