Ένα απαλό, χωρίς ερυθρότητα και σημάδια μπικίνι, που φαίνεται τέλειο όχι μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις. Ανεξάρτητα απ’ την υφή ή την πυκνότητα της τρίχας σου, η αφαίρεσή της θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να μην αντιμετωπίσεις ερυθρότητα και φαγούρα! Αυτά είναι, λοιπόν, τα χρυσά μυστικά για τέλειο μπικίνι όλο το Καλοκαίρι.

Αφού κάνεις την αποτρίχωσή σου με τη μέθοδο που προτιμάς (εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το laser το Καλοκαίρι), θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που θα εφαρμόζεις στην περιοχή του μπικίνι.

Καταπραϋντικά, μη τοξικά, φιλικά προς το δέρμα προϊόντα είναι όσα χρειάζεσαι για τέλειο μπικίνι όλο το Καλοκαίρι.

Διατήρησε το δέρμα σου απαλό

Μυστικά για τέλειο μπικίνι

Ανεξάρτητα απ’ τη μάρκα του προϊόντος που θα διαλέξεις, θα πρέπει να επιλέξεις μια κρέμα, η οποία είναι καταπραϋντική για ερεθισμένη επιδερμίδα (μην μου πεις πως εσένα το δέρμα σου δεν είναι ερεθισμένο μετά την αποτρίχωση;;!).

Να φροντίσεις να βάζεις κρέμα που θα αγοράσεις μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση πριν ξαπλώσεις, ώστε να την αφήσεις να κάνει το θαύμα της όσο εσύ κοιμάσαι. Την κρέμα που θα επιλέξεις μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και σε άλλα σημεία του δέρματος, όπως οι μασχάλες ή τα πόδια σου.

Ενυδάτωση

Μυστικά για τέλειο μπικίνι

Εκτός απ’ την καταπραϋντική κρέμα, χρειάζεσαι μια ενυδατική κρέμα, είτε για το πρόσωπο, το σώμα ή αποκλειστικά για τη γραμμή του μπικίνι, η οποία ν’ αφήνει ένα απαλό δέρμα.

Μπορείς να βάλεις πρώτα στην περιοχή ένα ενυδατικό έλαιο, το οποίο θα βοηθήσει το δέρμα σου να “θρέψει” και να εξαφανιστούν τα “μπιμπικάκια” που έχουν εμφανιστεί μετά την αποτρίχωση. Αφού το δέρμα σου απορροφήσει το έλαιο, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις και μια ενυδατική κρέμα, η οποία θα κρατήσει το δέρμα λείο και απαλό!

Απολέπιση

Μυστικά για τέλειο μπικίνι

Ανάμεσα στα μυστικά για τέλειο μπικίνι, δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνο της απολέπισης! Η τακτική απολέπιση του προσώπου σου, σου εξασφαλίζει ότι είναι υγιές και λαμπερό και διατηρεί τους πόρους σου καθαρούς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περιοχή του μπικίνι.

Με το να κάνεις ένα απαλό scrub ώστε ν’ αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μειώνει την πιθανότητα ν’ αντιμετωπίσεις κάποιον έντονο ερεθισμό.

Μπορείς να βρεις κάποιο ειδικό προϊόν για απολέπιση της συγκεκριμένης περιοχής. Με την απολέπιση, εξασφαλίζεις ότι την επόμενη φορά που θα κάνεις αποτρίχωση, το δέρμα σου θα παραμείνει μεταξένιο!

Tip εάν ξυρίζεσαι!

Γενικά, δεν προτιμάμε το ξύρισμα, αλλά εάν ακόμα δεν έχεις πάρει απόφαση την αφαίρεση της τρίχας με άλλες μεθόδους, να θυμάσαι ότι με το να ξυρίζεσαι με τη φορά που βγαίνει η τρίχα, θα γλιτώσεις πολύ τσούξιμο και ερεθισμό!

Photo: Lauren Bow/ Unsplash