Μήπως τόσο καιρό βάζεις λάθος την κρέμα ματιών σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Η κρέμα ματιών είναι must κι αυτό λίγο-πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί τη δική της φροντίδα. Πώς βάζεις την κρέμα ματιών; Μήπως τόσο καιρό το κάνεις με τον λάθος τρόπο;

Όχι, δηλαδή πως αν την εφαρμόζεις λάθος, θα συμβεί κάτι στο δέρμα σου αλλά γιατί να μην λαμβάνεις όλα τα ευεργετικά οφέλη της κρέμας σου; Γιατί να σπαταλάς το προϊόν και να μην βλέπεις το αποτέλεσμα που θέλεις;

Την κρέμα ματιών την χρησιμοποιούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες αλλά και να αποτρέψουμε τις ρυτίδες ή να απαλύνουμε αυτές τις λεπτές γραμμές που έχουν σχηματιστεί στα μάτια μας.

Εσύ πώς βάζεις την κρέμα ματιών; Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν

Βήμα πρώτο: Χρησιμοποίησε τον παράμεσο και σχημάτισε μικρές “τελείες” με το προϊόν γύρω από την περιοχή του ματιού, πάνω και κάτω, γύρω από τα κόκαλα. Bonus: Βάλε προϊόν και πάνω απ’ τα φρύδια!

Βήμα δεύτερο: Χρησιμοποίησε τον παράμεσο και απαλά άσκησε μικρή πίεση σε ένα ημικύκλιο που περικλείει το μάτι, όπως το γράμμα «C». Γιατί να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο δάκτυλο; Γιατί κι από τα πέντε δάχτυλα είναι το πιο αδύναμο και όταν είναι να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών σου, τότε είναι απαραίτητο αυτό να γίνει με μαλακές κινήσεις.

GIF via stylesalute.com

Βήμα τρίτο: Επανάλαβε για 60 δευτερόλεπτα με τα μποναριστές κινήσεις γύρω από το κόκαλο του ματιού. Σε καμία περίπτωση μην τρίψεις την κρέμα πάνω στο μάτι αλλά άπλωσέ την με ταμποναριστές κινήσεις. Σε 60 δευτερόλεπτα θα έχεις τελειώσει, το υποσχόμαστε!

Βήμα τέταρτο: Περίμενε μέχρι να στεγνώσει η κρέμα και στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις στο μακιγιάζ σου.

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!

Γιατί χρειάζεσαι κρέμα ματιών;

  1. Η περιοχή γύρω από τα μάτια γερνάει πιο γρήγορα κι εύκολα. Ακόμη κι αν φροντίζεις το δέρμα σου και το καθαρίζεις σχολαστικά… δεν τη γλιτώνεις. Πάρε, λοιπόν,μια κρέμα ανάλογα με την ηλικία σου.
  2. Το δέρμα γύρω από το μάτι είναι κατά 40% πιο λεπτό και πολύ ευαίσθητο και είναι το λιγότερο ελαστικό σημείο στο πρόσωπό σου. Επομένως, απαιτεί διαρκή ενυδάτωση.
  3. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτα να εμφανιστούν και μια κρέμα μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα σε αυτήν την περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Σίγουρα ξεβάφεις τα μάτια σου λάθος τόσα χρόνια!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved