Μήπως κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη όταν λούζεσαι;

LIKE US ON FACEBOOK

Γνωρίζεις ήδη ότι το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών αλλά και η χρήση πολύ ζεστού νερού δεν κάνουν καλό τόσο στα μαλλιά σου όσο και στο δέρμα στο κεφάλι σου. Αυτά είναι κοινώς γνωστά για το λούσιμο των μαλλιών, όμως, υπάρχουν κι άλλα λάθη που μπορεί να κάνεις, χωρίς, φυσικά, να γνωρίζεις ότι καταστρέφουν τα μαλλιά σου! Ποια είναι τα λάθη στο λούσιμο που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες;

Τα πιο συχνά λάθη στο λούσιμο

Αμελείς να βάλεις conditioner, ακόμα και μια φορά στο τόσο!

καταστρέψεις τα μαλλιά

Το καταλαβαίνουμε απόλυτα, ορισμένες φορές ο χρόνος σε πιέζει και δεν αφιερώνεις όση ώρα θα ήθελες στην περιποίηση των μαλλιών σου, αλλά αλήθεια τώρα θα σε σώσουν τα πέντε λεπτά που θα αφιερώσεις για να βάλεις μαλακτική κρέμα; Οι τρίχες σου χρειάζονται ενδυνάμωση κι ενυδάτωση κάθε φορά που τις λούζεις!

Βάζεις τις άκρες των μαλλιών σου πάνω στο κεφάλι

λαδωμένα μαλλιά

Είναι ό,τι πιο συνηθισμένο κάνουμε οι γυναίκες όσο λουζόμαστε κι, όμως, είναι τόσο λάθος! Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να καθαρίσεις τις ρίζες των μαλλιών σου για ν’ αποφύγεις τραβήγματα, τα οποία αποδυναμώνουν την τρίχα σου.

Αφήνεις απλά το νερό να πέσει και νομίζεις πως τα ξέπλυνες

μαλλιά

Είναι ό,τι πιο απολαυστικό να κάθεσαι κάτω απ’ το ντους και το ζεστό νερό να τρέχει απ’ τα μαλλιά στο σώμα σου, όμως, μάντεψε, έτσι απλά δεν τα ξεπλένεις σωστά! Όπως εξηγούν οι κομμωτές, πολλές γυναίκες αφήνουν κατά λάθος υπολείμματα προϊόντων πάνω στο κεφάλι τους, επειδή απλά δεν χρησιμοποιούν και τα δάχτυλά τους όταν τα ξεπλένουν!

Λάθη στο λούσιμο #4: Κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε;

Αυτό που ισχύει είναι ότι πρέπει να λούζεσαι περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Προφανώς, όμως, κάτι τέτοιο εξαρτάται και από τον καθένα ξεχωριστά. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά, ίσως θα ήταν καλό να τα πλένεις μία φορά την ημέρα.

Όσοι, λοιπόν, έχουν πολύ λεπτή τρίχα και λιπαρά μαλλιά είναι καλό να λούζονται καθημερινά, καθώς και όσοι ασκούνται πολύ και ιδρώνουν και όσοι κατοικούν σε μέρος με μεγάλη υγρασία.

Δες και τα λάθη στο βούρτσισμα των μαλλιών που πιθανότατα κάνεις κι εσύ!

Τα λάθη στο βούρτσισμα των μαλλιών που όλες κάνουμε!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved