Μείνε μακριά απ’ αυτά τα προϊόντα αν έχεις θεματάκια με το δέρμα σου

LIKE US ON FACEBOOK

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ξέρεις πόσο γρήγορα μπορεί να ερεθιστεί, να γίνει ξηρό και να γεμίσει κοκκινίλες! Και φυσικά ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να το επαναφέρεις στα φυσιολογικά του! Γι’ αυτό καλό είναι να προσέχεις για να έχεις! Αν έχεις, λοιπόν, θεματάκια με το δέρμα σου, καλό είναι να μείνεις μακριά απ’ αυτά τα προϊόντα που θα το βλάψουν.

Scrubs

Το scrub είναι πολύ σκληρό για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σου. Το μόνο που θα καταφέρεις εάν κάνεις υπερβολική απολέπιση σ’ ένα ήδη ευαίσθητο δέρμα, είναι να προκαλέσεις ακμή και λεπτόκοκκο δέρμα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτά τα δύο νομίζεις ότι φεύγουν με το scrub!

scrub

Αντηλιακά με χημικά

Ενώ το αντηλιακό είναι απαραίτητο και εμποδίζει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, τα αντηλιακά με χημικά απορροφούν πραγματικά τις ακτίνες UV. Η χημική διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στους ευαίσθητους τύπους δέρματος. Τα χημικά αντιηλιακά είναι συνήθως ένας συνδυασμός μερικών ισχυρών συστατικών απ’ τα οποία θες να μείνεις μακριά. Πρόσεξε το αντηλιακό σου να έχει φυσικά συστατικά.

Προϊόντα με αλκοόλ

Είτε πρόκειται για καθαρισμό είτε για ενυδάτωση, το αλκοόλ στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος κάνει το ευαίσθητο δέρμα ακόμα πιο ευαίσθητο! Εξουδετερώνει την υγρασία κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλητική φαγούρα, ερεθισμό και δυσφορία. Είδη ουσιών με αλκοόλ που είναι safe για το δέρμα σου είναι οι εξής: Κετυλική αλκοόλη, κετεαρυλική αλκοόλη και στεαρυλική αλκοόλη. Φυσικά, το πιο ασφαλές είναι να μην περιέχει καθόλου αλκοόλ το προϊόν που θα χρησιμοποιείς.

λιπαρή επιδερμίδα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved