Θυμάσαι τι είναι σήμερα; Είναι το NoMakeUpDay και φτιάχνουμε για εσένα μια μάσκα καθαρισμού προσώπου με δυο προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου!

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να γίνεται πιο κρύος, o αέρας και oι πρώτες σταγόνες της βροχής να μας χτυπούν τις πόρτες, τι πιο ωραίο απ’ το να μείνεις σπίτι την Κυριακή το πρωί και να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου; Σήμερα σου έχω κάτι πολύ απλό και αποτελεσματικό…

Μια φορά την εβδομάδα όπως σου έχω ξανά πει είναι απαραίτητο να κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα σου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις ένα beauté, μια στο τόσο. Μπορείς και με πάρα πολύ απλά υλικά να δώσεις στην επιδερμίδα σου ότι χρειάζεται, μετά από μια εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις και ακόμα περισσότερο foundation, concealer, powders-contour powders και mascara, που κουράζουν το δέρμα αρκετά.

Γι’ αυτό, σήμερα θα σου δείξω μια μάσκα που θα σε κάνει να πεις «αντίο», σε αυτά τα μαύρα στίγματα που εμφανίζονται συχνότερα στην Τ ζώνη και είναι αρκετά ενοχλητικά.

Τι θα χρειαστείς γι’ αυτή τη μάσκα καθαρισμού προσώπου; Μόνο δυο προϊόντα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις στην κουζίνα σου… Και για την ακρίβεια ένα αυγό και δύο χαρτοπετσέτες.

Πώς θα φτιάξεις την μάσκα;

  1. Θα σπάσεις το αυγό σε ένα ποτήρι και θα κρατήσεις μόνο το ασπράδι του.
  2. Στη συνέχεια, με ένα flat πινέλο του foundation σου, θα απλώσεις ένα λεπτό στρώμα στην Τ ζώνη της επιδερμίδας σου (εάν είσαι από τις γυναίκες που η επιδερμίδα τους είναι αρκετή λιπαρή, τότε μπορείς να το τοποθετήσεις σε όλο το πρόσωπο σου).
  3. Μετά θα πάρεις και θα κόψεις λεπτά κομμάτια από την χαρτοπετσέτα, θα τα βάλεις πάνω ακριβώς στα σημεία που έβαλες το ασπράδι του αυγού, θα το αφήσεις για περίπου 20-30 λεπτά και τέλος θα αφαιρέσεις αυτήν την  μάσκα, σαν να είναι peel-off.
  4. Μην ξεχάσεις να βάλεις τονωτική λοσιόν, serum και την ενυδατική προσώπου- ματιών…

Είσαι έτοιμη να την κάνεις;

Διαβάστε ακόμη:

Όσα μπορείς να κάνεις με ένα απλό lip balm και δεν σου περνούν απ’ το μυαλό!