Ύπνος και ομορφιά σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο και το καλύτερο για την επιδερμίδα σου. 

Θες κι εσύ ένα πρόσωπο λαμπερό και υγιές, χωρίς ψεγάδια και ρυτίδες; Μπορείς να το καταφέρεις! Εντάξει, για την ακρίβεια οι ρυτίδες κάποια στιγμή θα εμφανιστούν, όμως μπορείς να τις καθυστερήσεις λίγο αν συνειδητοποιήσεις πώς σχετίζονται ύπνος και ομορφιά.

Ο ύπνος, λοιπόν, είναι ένας καλός σύμμαχος της αντιγήρανσης κι αν πράξεις σωστά ίσως να προλάβεις τις ρυτίδες, τα σπυράκια κι άλλα ακόμα ψεγάδια που σ’ ενοχλούν στο πρόσωπό σου και μόνο που τα βλέπεις. Αν αποφύγεις αυτά τα λάθη του ύπνου που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου και μειώνουν τη λάμψη της, τότε ίσως και να καταφέρεις αυτό που τόσο επιθυμείς.

Λάθη του ύπνου που καταστρέφουν το πρόσωπό σου

Δεν ξεβάφεσαι 

Εντάξει, πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι πρέπει να ξεβάφεσαι πριν πέσεις για ύπνο; Είναι τεράστιο λάθος που βλάπτει την επιδερμίδα σου. Δεν αφήνεις τα κύτταρα του προσώπου σου να αναπνεύσουν και να αναζωογονηθούν. Και φυσικά μεταφέρονται και μικροοργανισμοί στο μαξιλάρι σου.

Δεν φοράς ενυδατική 

Εντάξει μέχρι μία ηλικία κυρίως δεν είναι και “έγκλημα”, όμως είναι ένα λάθος που ξεραίνει το δέρμα σου. Έτσι, το πρόσωπό σου δίνει την αίσθηση της ξηρότητας.

ύπνος και ομορφιά

Κοιμάσαι μπρούμυτα και άτσαλα 

Όταν κοιμάσαι με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν ρυτίδες στο πρόσωπό σου, λόγω της τριβής με το μαξιλάρι. Το να κοιμάσαι έστω ανάσκελα είναι το ιδανικό!

Δεν αλλάζεις μαξιλαροθήκη 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αλλάζεις μαξιλαροθήκη μία φορά την εβδομάδα. Όχι, δεν είναι πολύ συχνά, αν σκεφτείς κι όλας ότι έτσι το πρόσωπό σου θα εκτίθεται σε λιγότερα μικρόβια, τα οποία εγκλωβίζονται στην μαξιλαροθήκη. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως κανείς άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το μαξιλάρι σου. Αν συμβεί αυτό, απλά άλλαξε μαξιλαροθήκη.

Πιστεύεις ακόμα πως ύπνος και ομορφιά δεν σχετίζονται; 

Διάβασε ακόμα:

Λάθη που κάνεις πριν τον ύπνο και ξυπνάς με μαύρους κύκλους

Photos: Freepik