Οι γυναίκες σπαταλούν χρήμα και χρόνο για να φτιάχνουν τα νύχια τους. Και ακόμη και όταν αποφασίζουν να τα φτιάξουν μόνες τους, υπάρχουν μερικά λάθη στο μανικιούρ που πρέπει να προσέξουν.

Καθώς δεν είμαστε όλοι ειδήμονες και manicurist ώστε να φτιάχνουμε τα νύχια μας τέλεια, συνήθως κάνουμε μερικά λάθη στο μανικιούρ που απλά καταστρέφουν τα νύχια μας.

Και το να γνωρίζεις μερικές τεχνικές, θα κάνει πιο εύκολη τη “δουλειά” στο σπίτι, δεν θα βάλεις σε κίνδυνο την υγεία σου και τα νύχια σου θα δείχνουν τόσο περιποιημένα που δεν θα το πιστεύεις!

Λάθη στο μανικιούρ που καταστρέφουν τα νύχια σου

Δεν πλένεις τα εργαλεία σου

Το να καθαρίζεις και να πλένεις τα εργαλεία σου είναι το Α και το Ω. Σύμφωνα με έρευνες, τα εργαλεία αυτά έχουν πολλά μικρόβια και αν αυτά δεν πλυθούν καλά, τότε βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου όταν έρχονται σε επαφή με τα νύχια σου. Είναι πολύ επικίνδυνο να πάθεις μόλυνση.

Να τα πλένεις καλά πριν και μετά από κάθε χρήση.

Κόβεις τα πετσάκια

λάθη στο μανικιούρ

ohmynailpolish.com

Τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες δεν πρέπει να τα κόβεις, καθώς εκτός του ότι βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου, όσο τα πειράζεις….τόσο “φυτρώνουν”.

Μπορείς απλώς να τα σπρώχνεις με ένα ξυλάκι και όχι να τα κόβεις! Αν τα σπρώχνεις και τα καθαρίζεις σωστά, τότε θα πετύχεις και το τέλειο μανικιούρ.

Δεν χρησιμοποιείς βάση

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως μια βάση δεν είναι αναγκαία, είναι χάσιμο χρόνου, ενώ το μανικιούρ μπορεί να χαλάσει από τις πολλές στρώσεις.

Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο. Αν δεν βάλεις basecoat, τότε είναι πιθανό να χαλάσει το μανικιούρ σου πιο εύκολα, ενώ η βάση προστατεύει τα νύχια σου από το μανό. Το αποτέλεσμα; Το νύχι “ποτίζει” με το μανό και τα νύχια σου κιτρινίζουν! Πάντα basecoat λοιπόν!

Οι στρώσεις στο μανό

λάθη στο μανικιούρ

Πόσες στρώσεις μανό πρέπει να βάζεις στα νύχια σου και πόσο χοντρές ή λεπτές; Κι ενώ όλοι θεωρούν πως πρέπει να βάζεις πιο παχιές στρώσεις, αυτό είναι λάθος!

Τα παχιά στρώματα βερνικιών νυχιών χρειάζονται δύο φορές για να στεγνώσουν, καθώς και περισσότερη ώρα. Και αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως θα τα καταστρέψεις πολύ πιο γρήγορα.

Αναρωτιέσαι γιατί τα νύχια σου κάνουν “γραμμούλες” και χαλάνε; Είναι γιατί ποτέ δεν στεγνώνουν τόσο καλά. Το ιδανικό είναι να κάνεις 3 με 4 λεπτές στρώσεις από μανό, αντί για 1-2 παχιές στρώσεις.

Δεν βάζεις μανό στις άκρες

Είναι σημαντικό να βάζεις μανό στις άκρες και από κάτω απ’ το νύχι, για να μην χαλάσουν τόσο εύκολα τα νύχια σου, όταν για παράδειγμα πλένεις τα πιάτα ή τα μαλλιά σου.

Ενώ βάφεις τα νύχια σου είναι σημαντικό, να βάφεις και τις άκρες. Μην το παρακάνεις όμως!

Κουνάς το μανό

λάθη στο μανικιούρ

TEGAN DAVIS

Το κάνουμε όλοι: Κουνάμε το μπουκαλάκι από το μανό πριν το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι ότι με το να κουνάμε το μπουκαλάκι αναμειγνύουμε τον αέρα που παγιδεύεται μέσα στο μπουκαλάκι και δημιουργούνται φυσαλίδες.

Και αυτές οι φυσαλίδες μεταφέρονται μετά στα νύχια σου! Και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό!

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι τρόποι για να μην σπάνε τα νύχια σου, σύμφωνα με τους ειδικούς