Ας μιλήσουμε ειλικρινά, το makeup μας κάνει να δείχνουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα! Αν, όμως, το βάλεις λάθος ή χρησιμοποιήσεις λάθος προϊόντα μακιγιάζ, πιθανότατα θα δείχνεις μεγαλύτερη αντί να δείχνεις φρέσκια και νεότερη! Τα λάθη που κάνεις στο makeup και σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη είναι λάθη που μπορείς να διορθώσεις αρκεί να ακούσεις τις συμβουλές μας!

Λάθη στο makeup που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Πούδρα

Βάζεις πολύ περισσότερη πούδρα με αποτέλεσμα να μαζεύεται στις ρυτίδες που δημιουργούνται από τις εκφράσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σε δείχνει μεγαλύτερη.

Λύση: Μην βάζεις πούδρα ή αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την πούδρα σου, επέλεξε μία σε υγρή μορφή!

λάθη στο makeup

Eyeliner

Το Eyeliner είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να «ανοίξει» τα μάτια και τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα, αλλά το μαύρο χρώμα μπορεί να τα κάνει να δείχνουν πιο σκληρά.

Λύση: Άλλαξε το χρώμα και βάλε μία πιο ήπια απόχρωση, όπως καφέ. Καλό θα ήταν επίσης να μην βάλεις ποτέ ξανά Eyeliner στο κάτω βλέφαρο!

Μάσκαρα

Χρησιμοποιώντας ελάχιστη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σου μπορεί να δώσει στο βλέμμα σου εκφραστικότητα. Όταν όμως, βάζεις υπερβολικά πολλή μάσκαρα τότε η προσοχή πέφτει πάνω στις ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από αυτά. Αυτό είναι κι ένα απ’ τα πιο συχνά λάθη στο makeup που κάνεις. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο αχνές είναι, η μάσκαρα θα τις κάνει να ξεχωρίζουν.

λάθη στο makeup

Getty Images

Φρύδια

Τα φρύδια μας όσο μεγαλώνουμε ατονούν! Προσπάθησε να τα έχεις όσα πιο περιποιημένα μπορείς και μ’ ένα μολύβι ή υγρή σκιά, τόνισέ τα ελαφρώς!

Concealer

Αν και το concealer είναι για να σβήνει τους κύκλους κάτω από τα μάτια, οι περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν λάθος, με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγαλύτερες από ότι είναι! Πρέπει να βάζεις όσο προϊόν χρειάζεται, για να καλύψεις τον κύκλο χωρίς να βαραίνεις το μάτι (μία σταγόνα είναι αρκετή!).

λάθη στο makeup

Κραγιόν

Όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες χάνουν το έντονο χρώμα τους. Οι περισσότερες όμως ξεχνούν να βάλουν κραγιόν ή να το ανανεώσουν με αποτέλεσμα να βγαίνουν με άβαφα χείλια! Άρα μην ξεχνάς να βάζεις κραγιόν!

Δες και μερικά ακόμα λάθη που κάνεις:

Λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δείχνει πιο φθηνό!