Όταν πρόκειται για την ρουτίνα ομορφιάς μας, κανείς δεν είναι τέλειος. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι κάνεις τα πάντα σωστά, αλλά κάτι μπορεί να σου λείπει που θα κάνει να την διαφορά. Και ποια είναι τα λάθη που κάνεις με την επιδερμίδα σου;

Είσαι νέος στο παιχνίδι ομορφιάς; Ανησυχείς εάν παίρνεις τα σωστά μέτρα για να εξασφαλίσεις ένα άρτιο αποτέλεσμα; Ωστόσο, σκέψου ότι ακόμη και οι πιο έμπειροι αισθητικοί των celebrities κάνουν λάθη. Ποια είναι τα δικά σου λάθη που κάνεις με την επιδερμίδα σου;

Είτε είσαι αρχάριος στην ομορφιά,  είτε είσαι master, ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να διορθώσεις τυχόν λάθη στην ομορφιά ή στο μακιγιάζ, λάθη που συχνά όλοι κάνουμε.

Τα λάθη που κάνεις με την επιδερμίδα σου

Χρησιμοποιείς τα Self-Tanners λάθος;

Όλοι θέλουμε να επιτύχουμε ένα λαμπερό μαύρισμα (που θα σε κάνει να φαίνεσαι και πιο νέα απ’ ότι είσαι!). Υπάρχουν κάποια λάθη που όλοι τα κάνουμε ή τα κάναμε στο παρελθόν, ποια είναι αυτά;

Πριν απλώσεις το self-tanner σου να είσαι σίγουρη ότι έκανες μια καλή απολέπιση και ότι δεν ξέχασες να βάλεις την ενυδατική σώματος.

Ποτέ δεν απλώνουμε ένα self-tanner με τα χέρια αλλά με ένα ειδικό σφουγγάρι που είναι για αυτήν ακριβώς την δουλειά (έτσι δεν αφήνει λεκέδες στο δέρμα σου)!

Primer για το πρόσωπο

Πολλές φορές ξεχνάς ή απλά παραλείπεις να απλώσεις πριν από το μακιγιάζ σου το λεγόμενο primer. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απλωθεί σωστά το foundation, concealer ή ακόμη και το μακιγιάζ στα μάτια σου, αν δεν απλώσεις primer ματιών στο κινητό βλέφαρο.

Άλλα βασικά λάθη που ενδεχομένως κάνεις….

Κράτησε τα πινέλα καθαρά, πλύνε το πρόσωπό σου τακτικά.

Όσο σημαντικό είναι να καθαρίζεις το προσώπου πρωί και βράδυ (μην ξεχνάς να βάζεις και την ενυδατική σου κρέμα), άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχεις καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ σου.

Κάποιες λεπτομέρειες στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς κάνουν και τις μεγάλες αλλαγές στην επιδερμίδα σου. Σε κάνουν να φαίνεσαι πιο φρέσκια και όμορφη σε χρόνο dt. Δώσε τον απαραίτητο χρόνο να μάθεις τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σου (κάθε τύπο δέρματος έχει άλλες ανάγκες!). Ότι και να σου συμβαίνει στην ζωή….πότε μην ξεχνάς το δέρμα σου.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τόνερ προσώπου

Photo: Attendantdesign.com