Το μακιγιάζ μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου τονίζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Ωστόσο, μερικές φορές το μακιγιάζ σου προσθέτει μερικά χρονάκια.

Πολλές φορές υπάρχουν μερικά μικρά λάθη που κάνεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, τα οποία όμως, σε κάνουν να δείχνεις
μεγαλύτερη!

Βάζεις πολύ concealer

Στην προσπάθεια σου να δημιουργήσουμε ένα τέλειο ματ αποτέλεσμα, πολλές κάνουμε το λάθος και εφαρμόζουμε μεγάλη ποσότητα concealer. Αν επιλέξεις το λάθος χρώμα και τοποθετήσεις ένα παχύ στρώμα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να τονίσεις τις ρυτίδες σου και να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται γερασμένο.

Χρησιμοποιείς πολύ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες


Χρησιμοποιώντας ελάχιστη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σου μπορεί να δώσει στο βλέμμα σου εκφραστικότητα. Όταν όμως, βάζεις υπερβολικά πολύ μάσκαρα τότε η προσοχή πέφτει πάνω στις ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από αυτά. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο αχνές είναι η μάσκαρα θα τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Επιλέγεις τη λάθος απόχρωση στο κραγιόν


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κραγιόν μπορεί να κάνει θαύματα. Μη φοβάσαι να πειραματίζεσαι με πλούσια χρώματα. Αλλά μη ξεχνάς πως αν τα χείλη σου είναι μικρά θα πρέπει να αποφύγεις τα σκουρόχρωμα κραγιόν.

Εφαρμόζεις τις σκούρες σκιές με λάθος τρόπο


Δώσε μεγάλη προσοχή όταν εφαρμόζεις σκουρόχρωμες σκιές. Το σωστό είναι να τις εφαρμόζεις περισσότερο στις άκρες των ματιών σου και όχι στο “καπάκι”.

Χρησιμοποιείς σε μεγάλο βαθμό το eyeliner

Όταν βάζεις eyeliner ή μολύβι στο κάτω μέρος του ματιού σου τότε τα μάτια σου φαίνονται πιο μικρά και σίγουρα δεν το θες αυτό!

Βάζεις ρουζ στα “μήλα”

Ήρθε η ώρα να στρέψεις την προσοχή σου σε πιο ανοιχτούς τόνους, όπως το ανοιχτό ροζ ή το ροδακινί. Πρόσεξε να το εφαρμόζεις στο άνω μέρος των μάγουλών σου και όχι στο κεντρικό μέρος. Η έμφαση των “μήλων” στα μάγουλα είναι ιδανική όταν είσαι σε μικρή ηλικία ωστόσο όσο μεγαλώνεις δοκίμασε το ρουζ στα άνω ζυγωματικά, όχι πολύ κοντά στην περιοχή της μύτης.

Τονίζεις υπερβολικά πολύ τα φρύδια σου


Χρησιμοποιώντας έντονα σκούρα χρώματα για να τονίσεις και να μεγεθύνεις τα φρύδια σου μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται αδιάφορο και φθαρμένο. Χρησιμοποίησε ένα πιο ελαφρύ χρωματισμό κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σου.