Λαμπερό δέρμα χωρίς makeup σε λίγα λεπτά!

LIKE US ON FACEBOOK

Λαμπερό δέρμα χωρίς makeup γίνεται; Ναι, κι έχουμε τα tips για να το αποκτήσεις. 

Στη μόδα είναι το natural makeup και η φυσική λάμψη. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να έχεις ένα λαμπερό δέρμα χωρίς makeup; Φυσικά, το πιο βασικό είναι το δέρμα σου να είναι υγιές.

Γιατί το δέρμα σου δείχνει θαμπό; Η έλλειψη ύπνου, το άγχος, η ηλικία και ακόμη και η διατροφή σου μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη λάμψη στο δέρμα.

Μπορείς να κάνεις το δέρμα σου πιο λαμπερό μέσα σε ένα βράδυ ή σε μερικά λεπτά, αρκεί να ακολουθείς τα σωστά βήματα και τις σωστές κινήσεις.

Λαμπερό δέρμα χωρίς makeup σε λίγα λεπτά!

Τακτικός καθαρισμός

Το κλειδί για ένα καθαρό δέρμα και λαμπερό είναι να το καθαρίζεις τακτικά και σωστά. Είναι σημαντικό να απομακρύνεις όλη τη βρωμιά και τα έλαια που μπορεί να φράζουν τους πόρους και να δημιουργούν ένα σωρό θέματα στο δέρμα σου.

Πλύνε το πρόσωπό σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ με ένα ειδικό καθαριστικό και κάνοντας κυκλικές και σχολαστικές κινήσεις.

Λαμπερό δέρμα χωρίς makeup

Freepik

Απολέπιση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις το δέρμα σου πιο φωτεινό άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα είναι η απολέπιση!

Η διαδικασία της απολέπισης αφαιρεί το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος έτσι ώστε η επιφάνεια του να είναι πιο ομαλή και πιο καθαρή και να αντανακλά το φως!

Μπορείς να κάνεις απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και όχι παραπάνω. Αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, περιορίσου στη μια φορά την εβδομάδα κι αν έχεις άλλο τύπο δέρματος μπορείς να κάνεις μέχρι και τρεις φορές.

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Πρόσεχε τα συστατικά που περιέχουν. Υπάρχουν serums και ενυδατικές που πραγματικά υπόσχονται λαμπερό δέρμα και λειτουργούν καθώς ίσως περιέχουν βιταμίνη C.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που φωτίζει το δέρμα σημαντικά.

Παράλληλα, η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) επιβραδύνει την παραγωγή χρωστικών ουσιών για να μειώσει τις σκούρες κηλίδες. Η ρεσορσινόλη και η άλφα-αργουτίνη, διασπούν τη χρωστική ουσία για πιο ομοιόμορφο δέρμα. Ψάξε για αυτά τα συστατικά κι εφάρμοσέ τα καθημερινά στο δέρμα σου.

Θα δεις διαφορά μέσα σε μερικές εβδομάδες!

Λαμπερό δέρμα χωρίς makeup

Photo: Humphrey Muleba/ Unsplash

Τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα serum!

Ενυδάτωση

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Η αφυδάτωση κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο θαμπό και τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες σου, κάτι που φυσικά απεχθάνεσαι!

Μην ξεχνάς να βάζεις την ενυδατική σου μια με δύο φορές την ημέρα  ή κάποιο ειδικό λάδι για τον τύπο του δέρματός σου.

Και ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις το δέρμα σου; Φυσικά, το νερό!

Προσοχή στη διατροφή

Η διατροφή επηρεάζει το δέρμα. Αν θέλεις ένα λαμπερό δέρμα δείξε μια προτίμηση στα σταφύλια, τα μούρα και τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε πολυφαινόλες όπως το ελλαγικό οξύ και η ρεσβερατρόλη.

Σύμφωνα με έρευνες, αυτό το είδος αντιοξειδωτικών καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις UV βλάβες.

Δώσε λίγη extra προσοχή στο δέρμα σου!

Διαβάστε επίσης:

Αν παρατηρείς κάτι απ’ αυτά, τότε χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved