Έχεις εξαντληθεί από τη δουλειά και δεν κοιμάσαι καλά με αποτέλεσμα να φαίνεσαι κουρασμένη την επόμενη μέρα το πρωί. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν γίνει και έχουν αποδείξει πως ένα πρόσωπο που φαίνεται κουρασμένο είναι λιγότερο ελκυστικό.

Δεν θέλεις να φαίνεσαι κουρασμένη έτσι δεν είναι; Μάθε μικρά κόλπα για το πώς να μην φαίνεσαι κουρασμένη και ν’ αλλάξεις την εμφάνιση του προσώπου σου!

Εάν έχεις πρησμένα μάτια:

Η αιτία: Το γυναικείο σώμα διατηρεί το νερό (Η υψηλή πρόσληψη νατρίου μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Έτσι μπορεί να είναι προεμμηνορρυσιακό). Και όταν στερείσαι τον ποιοτικό ύπνο οι ιστοί διογκώνονται και υγρά συσσωρεύονται γύρω από τα μάτια σε μεγαλύτερο βαθμό!

Το κόλπο: Βάλε λίγη ενυδατική κρέμα στη περιοχή γύρω από τα μάτια και κάνε ελαφρύ μασάζ για 2-3 λεπτά. Ιδανικά, αποθήκευε την κρέμα στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Αφού κάνεις το μασάζ ξέπλυνε το πρόσωπο σου με κρύο νερό. Απόφυγε να βάλεις concealer ή makeup γιατί θα φαίνεται ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα!

Αν έχεις μαύρους κύκλους:

Η αιτία: Οι κύκλοι ουσιαστικά είναι σπασμένα τριχοειδή αγγεία και αιμοφόρα αγγεία που φαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα των ματιών. Όντας κουρασμένοι κάνει αυτή την εμφάνιση ακόμα πιο έντονη. Το ίδιο συμβαίνει και αν κρυώνεις ή έχεις πρόβλημα με τον ήλιο!

Το κόλπο: Αρχικά εφαρμόζεις ένα concealer σε βερικοκί απόχρωση, για να καλύψεις τις μπλε αποχρώσεις της επιδερμίδας, έπειτα συνδυάζεις ένα concealer σε υγρή μορφή σε απόχρωση που ταιριάζει με το δέρμα σου με μικρή ποσότητα πούδρας και το βάζεις με μικρά χτυπηματάκια με το δάχτυλο σου.

Αν η επιδερμίδα είναι σκυθρωπή:

Η αιτία: Τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται το βράδυ, έτσι όταν δεν κοιμάσαι καλά ή κοιμάσαι λίγο η διαδικασία γίνεται πιο σύντομη με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται και η επιδερμίδα να είναι σκυθρωπή.

Το κόλπο: Κάνε 10 μικρά επιτόπια άλματα. Δεν σου κάνουμε πλάκα. Το αίμα θα κυκλοφορήσει πιο γρήγορα στην περιοχή και το πρόσωπο θα αποκτήσει περισσότερο χρώμα από το εκρού του νεκρού που είχε αρχικά! Στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με την ενυδατική σου!

Δες κι αυτό:

Το πρόσωπο σου δείχνει κουρασμένο; Ξέρουμε τι κάνεις λάθος