Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το κρύο αυτήν την εποχή τότε ετοιμάσου να υποστείς και όλες τις συνέπειες.  Και αφού το κρυολόγημα περάσει θα αφήσει πίσω του μια ξεφλουδισμένη και ερεθισμένη μύτη. Και πες μου υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από αυτό;

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να το εμποδίσεις να συμβεί αλλά και να τη γιατρέψεις αργότερα.

Επέλεξε τα σωστά χαρτομάντιλα

Ο ερεθισμός στη μύτη προκαλείται κυρίως απ’ την υπερβολική τριβή της μύτης με το χαρτομάντιλο. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή του! Υπάρχουν ειδικά χαρτομάντιλα που περιέχουν αλόη, χαμομήλι και βιταμίνη Ε. Καλύτερα να τα προτιμήσεις αν δεν θες να δεις τη μύτη σου να ερεθίζεται, να κοκκινίζει και να πονάει!

Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια και την απολέπιση

Και τα δύο μπορεί να ερεθίσουν τη μύτη σου ακόμα περισσότερο. Αντ’ αυτού προτίμησε μια λοσιόν ενυδατική και απέτρεψε τον ερεθισμό πριν καν ξεκινήσει!

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι καλό να πίνεις πολλά υγρά ώστε να ελέγχεις την ξηρότητα στο δέρμα. Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις λίγη ενυδατική κρέμα στην περιοχή της μύτης.

Tip: Απέφυγε τα υπερβολικά καυτά ντους τα οποία μπορεί να στεγνώσουν ακόμα περισσότερο το δέρμα.

Εφάρμοσε λίγο λάδι!

Μπορείς να αναμείξεις λίγο λάδι στην ενυδατική σου. Το έλαιο βιταμίνης Ε μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση απ’ την ξηρότητα αλλά θα απαλύνει και το τσούξιμο στην περιοχή.

Κάλυψέ το

Κι ενώ είναι δύσκολο να καλύψεις το ξηρό δέρμα, ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να μειώσεις την κοκκινίλα. Μπορείς να βάλεις λίγο concealer, το οποίο προσωρινά θα μειώσει την ερυθρότητα.

Photos: bustle.com, livestrong.com, popsugar.com