Μετά το… GNTM κάνε το δικό σου makeover και άλλαξε το χρώμα στα μαλλιά σου. Πώς; Πώς μπορείς να κάνεις τη μετάβαση απ’ το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο και το Χειμώνα ξεκινώντας απ’ τα μαλλιά σου;

Το πρώτο βήμα για αλλαγές; Οι αλλαγές στο χρώμα στα μαλλιά σου. Αυτό θα σε ανανεώσει και θα αλλάξει και η δική σου διάθεση. Θα κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια, πιο “ζεστά” ή πιο cool, θα διώξεις τις αποχρώσεις στα μαλλιά σου που δημιούργησε ο ήλιος και φαίνονται λιγάκι σαν καμμένα.

Πώς, όμως, να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στα μαλλιά σου; Αναλόγως την απόχρωση που έχεις ήδη, αναλόγως το χρώμα που έχεις τώρα στα μαλλιά σου θα κάνεις την καλύτερη μετάβαση για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Για το ξανθό

χρώμα στα μαλλιά

Αν είσαι ξανθιά, πρέπει να “αγκαλιάσεις” τη ζεστασιά του Φθινοπώρου. Γιατί; Επειδή οι αποχρωματισμένες και μπεζ αποχρώσεις ξεθωριάζουν την επιδερμίδα σου.

Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις τα μαλλιά σου λίγο πιο σκούρα και ένα πιο ζεστό χρώμα αλλά με highlights που να σε φωτίζουν και να δίνουν μια πιο χρυσαφί αίσθηση.

Αν είσαι μελαχρινή

χρώμα στα μαλλιά

Πριν τα ανοίξεις, πρέπει να τα κάνεις μια απόχρωση πιο σκούρα.

Συνήθως οι μελαχρινές αποκτούν ένα πιο χάλκινο χρώμα στα μαλλιά το καλοκαίρι, επομένως το Χειμώνα θα πρέπει να κάνεις μια ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρες σε όλα τα μαλλιά κι έτσι θα αποφύγεις ανεπιθύμητες πορτοκαλί ή κόκκινες αποχρώσεις.

Αν έχεις κόκκινα μαλλιά

χρώμα στα μαλλιά

Είτε πρόκειται για ένα “ξεπλυμένο” ginger, είτε για ένα πιο “ζωντανό” χρώμα, απόφυγε τις πιο cool αποχρώσεις. Δηλαδή, προτίμησε τις πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως τα καστανά μαλλιά, καθώς είναι πιο κολακευτικές για αυτή τη σεζόν.

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις balayage σε αυτήν την περίπτωση και να επιλέξεις μια απόχρωση του χαλκού ή της…. φράουλας!

Πώς θα προστατέψεις το χώμα στα μαλλιά σου;

Πώς θα προστατέψεις το χρώμα στα μαλλιά σου; Εμείς βρήκαμε την ιδανική diy μάσκα για τα μαλλιά, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι

Πώς θα το εφαρμόσεις; 

Σε καθαρά και στεγνά μαλλιά, εφάρμοσε τη μάσκα παντού! Κάλυψε τα μαλλιά σου με ειδικό cap ή μια πετσέτα και ξέβγαλε μετά από 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνε τα μαλλιά σου κανονικά και μην ξεχάσεις τη μαλακτική σου!

Άλλη μάσκα;

  • Λάδι και μέλι

Αν δεν έχεις κολοκύθα, σίγουρα θα έχεις λάδι και μέλι στην κουζίνα σου.

Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις σε ένα μπολ 1/4 φλιτζάνι λάδι και 1/2 φλιτζάνι μέλι. Βάλε αυτό το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε για λίγο. Στη συνέχεια, εφάρμοσέ το σε καθαρά μαλλιά και λίγο νωπά.

Κάνε λίγο μασάζ στο κρανίο σου αλλά και στις άκρες. Κάλυψε τα μαλλιά σου κι άφησε τη μάσκα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνε πολύ καλά.

Photo: unsplash/KaLisa Veer, vogue.com