«Ιδρώνει» το κραγιόν σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!

LIKE US ON FACEBOOK

«Ιδρώνει» το κραγιόν σου; Ναι, μπορεί να συμβεί! Αλλά τι σημαίνει; Σημαίνει πως έχει χαλάσει και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πια;

Τι μπορείς να κάνεις αν «ιδρώνει» το κραγιόν σου; Αρχικά, ας μάθουμε γιατί μπορεί ένα κραγιόν να «ιδρώνει», να εμφανίζει δηλαδή, νερά στην κορυφή του. Είναι μούχλα ή είναι κάτι άλλο; Και πώς μπορείς να το σώσεις; Τα ερωτήματα πολλά!

Ορισμένα κραγιόν περιέχουν έλαια και αυτή η «εφίδρωση» εμφανίζεται όταν τα έλαια βγαίνουν από το μείγμα του κραγιόν και συλλέγονται στην επιφάνεια. Ένα άλλο παράδειγμα με κάτι παρόμοιο είναι η σοκολάτα. Ναι, αυτό συμβαίνει και στη σοκολάτα όταν βλέπεις στην επιφάνεια να έχον μαζευτεί «νερά» και αυτή είναι η εφίδρωση των τροφίμων.

Το κραγιόν «ιδρώνει» και αυτό είναι πιο συχνό από όσο νομίζεις. Συνήθως συμβαίνει όταν αλλάζει η θερμοκρασία γύρω απ’ το κραγιόν και αυτά τα έλαια εμφανίζονται στην επιφάνεια σαν μικρές «χάντρες» με νερό.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Και τελικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα «ιδρωμένο» κραγιόν ή έχει έρθει η ώρα να το αποχωριστείς;

Όταν βλέπεις αυτές τις μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του κραγιόν, σημαίνει πως έχει αλλάξει λίγο η σύνθεσή του. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως θα αλλάξει και η απόδοσή του. Δηλαδή, το κραγιόν μπορεί να μην εφαρμόζει όπως και πριν στα χείλη σου. Τα καλά νέα είναι πως η εφίδρωση δεν κάνει το προϊόν επικίνδυνο στη χρήση.

«ιδρώνει» το κραγιόν

Image Source: Getty /Rob Dowsley Photography

Μπορείς αν θέλεις να εξακολουθείς να το χρησιμοποιείς όπως και πριν, αφού πρώτα το σκουπίσεις με ένα χαρτομάντιλο κι αν θέλεις (για να είσαι σίγουρος) να το απολυμάνεις με λίγο οινόπνευμα!

Πώς μπορείς να το αποτρέψεις;

Απ’ τη στιγμή που ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο «ιδρώνει» το κραγιόν είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας, θα ήταν καλό να το διατηρείς σε ένα δροσερό μέρος -ακόμη και στο ψυγείο- ώστε να το αποτρέψεις! Τόσο εύκολο!

Είναι μούχλα ή ιδρώτας;

Αν δεν μπορείς να πεις με ακρίβεια και σιγουριά αν είναι μούχλα ή ιδρώτας αυτό στο κραγιόν σου, τότε θα ήταν προτιμότερο να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Και αυτό γιατί δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις να πάθεις μόλυνση.

Αν αγόρασες το κραγιόν έτσι, τότε μπορείς να ζητήσεις από την εταιρία να σου στείλει ένα καινούργιο και να μη το χρησιμοποιήσεις.

 Διαβάστε επίσης:

5 μυστικά για το κραγιόν σου από τους κορυφαίους make-up artists του κόσμου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved