Οι πόροι… Πόσες γυναίκες δεν ταλαιπωρούνται απ’ τους πόρους στο πρόσωπό τους; Είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών κι όσο συχνά και να κάνεις καθαρισμό, αυτοί είναι εκεί, παραμονεύουν για να εμφανιστούν ξανά!

Υπάρχουν πολλά μυστικά για να εξαφανιστούν οι πόροι απ’ το πρόσωπο, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ συγκεκριμένο, το οποίο δεν σου έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Οι τομάτες περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Β6, C, E και Κ. Αυτές οι βιταμίνες είναι πολύ θρεπτικές για το δέρμα σου και βοηθούν στη συρρίκνωση των πόρων.

Η οξύτητα της τομάτας μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH στο δέρμα σου, πράγμα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τους πόρους του προσώπου σου καθαρούς.

Οι τομάτες περιέχουν επίσης σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται στις κρέμες και τις λοσιόν που προορίζονται για την καταπολέμηση της ακμής. Έτσι, η τομάτα είναι πραγματικά ένα πολύ ουσιαστικό μέρος της φροντίδας του δέρματός σου καθώς καθαρίζει το πρόσωπό σου και βοηθά στη μείωση των σημαδιών.

Ποια είναι η μέθοδος;

Οι τομάτες μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές όταν πρόκειται για ελαφριά και βαριά ακμή καθώς και για σημάδια που μένουν απ’ τα σπυράκια. Παράλληλα, βοηθούν στην εξαφάνιση των πόρων ή τουλάχιστον στη μείωσή τους!

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στη φροντίδα του προσώπου σου με δύο τρόπους:

  • Φέτες τομάτας: Αυτή είναι η απλούστερη και ταχύτερη μέθοδος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις μια τομάτα σε φέτες και να τις τρίψεις στο πρόσωπό σου. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τώρα περίμενε για περίπου 10 λεπτά πριν ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με δροσερό νερό.
  • Μάσκα προσώπου: Εάν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, μπορείς επίσης να κάνεις μια μάσκα προσώπου. Ανακάτεψε την τομάτα με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Βάλε τη μάσκα στο πρόσωπό σου κι άφησέ την να δράσει για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνεις. Το μείγμα είναι πολύ απαλό κι ήπιο, έτσι μπορείς να το χρησιμοποιείς ακόμα και κάθε μέρα!

Διάβασε ακόμα:

Γιατί οι πόροι σου φαίνονται τόσο μεγάλοι;

Photo: Getty Images