Η διατήρηση της προσωπικής υγιεινής είναι απ΄τα πιο σημαντικά πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει τη συστηματική πλύση των χεριών μας, αλλά και αντικειμένων με τα οποία ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή. Είναι επίσης πολύ σημαντικά το κρατάμε τα χέρια μας μακριά απ’ το πρόσωπό μας, να μην το αγγίζουμε συνέχεια και φυσικά να προσέχουμε για τον σωστό καθαρισμό των προϊόντων μακιγιάζ.

Αρχικά, θα πρέπει να θυμάσαι ότι πριν και μετά τη χρήση του μακιγιάζ, θα πρέπει να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι και τρεχούμενο νερό για 20 δευτερόλεπτα.

Τι πρέπει να προσέξεις όσον αφορά τον σωστό καθαρισμό των προϊόντων μακιγιάζ;

Μην μοιράζεσαι με άλλους τα προϊόντα makeup σου

Είναι πολύ δελεαστικό να μοιραστείς με την αδερφή σου ή με την φίλη σου που συγκατοικείτε τα προϊόντα μακιγιάζ σας, αλλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι μ’ αυτό τον τρόπο επιτρέπεις τη μετάδοση βακτηρίων.

Καθάριζε τακτικά τα πινέλα σου

Είναι σημαντικό να πλένεις όλες τις λαβές και όλες τις εξωτερικές επιφάνειες των προϊόντων μακιγιάζ σου αυτή την περίοδο.

καθαρισμό των προϊόντων μακιγιάζ

Παράλληλα, πλένε πολύ συχνά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ με τον εξής τρόπο:

  • Βάλτα σε ζεστό νερό με σαπούνι.
  • Για να τα απολυμάνεις, άφησέ τα σε λίγο νερό με διαλυμένο αντισηπτικό ή οινόπνευμα, αλλά όχι για πολλή ώρα για να μην χαλάσει η υφή τους και η τρίχα τους.
  • Μ’ ένα μαντηλάκι με αντισηπτικό πέρνα και τη λαβή των πινέλων.
  • Άφησέ τα στον ήλιο να στεγνώσουν.

Πώς να καθαρίσεις το foundation

Πάρε ένα αντισηπτικό μαντηλάκια, ακούμπησέ τον στην αντλία και πίεσε 1-2 φορές για να βγει λίγο προϊόν. Καθάρισε το στόμιο και στη συνέχεια, καθάρισε και το καπάκι, αλλά και το μπουκαλάκι εξωτερικά.

Πώς να καθαρίσεις τα προϊόντα σε μορφή σκόνης

Καθάρισε τις συσκευασίες αλλά και το εσωτερικό του καπακιού, ενώ για να αφαιρέσεις το παχύ στρώμα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια, αποστείρωσε ένα μαχαίρ και πίεσε ελαφρά την επιφάνεια ώστε να φύγει η πάνω πάνω στρώση.

καθαρισμό των προϊόντων μακιγιάζ

Πώς να καθαρίσεις τα κραγιόν

Πάρε μια μπατονέτα με λίγο οινόπνευμα και καθάρισε την επιφάνεια του κραγιόν.

Πώς να καθαρίσεις τα μολύβια

Ο τρόπος είναι απλός: Απλώς ξύσε το μολύβι πριν από κάθε χρήση και σκούπισε με ένα μαντηλάκι το εξωτερικό του. Φυσικά, θέλει πολύ καλό καθάρισμα και η ξύστρα με οινόπνευμα ώστε να φύγουν τα υπολείμματα.

Δες ακόμα:

Έτσι θα καθαρίσεις τα πινέλα του make up σαν επαγγελματίας

Photo: Pixabay