Κοιτάζεσαι, ξανακοιτάζεσαι στον καθρέφτη και έχεις απελπιστεί. Δεν ξέρεις γιατί η περιοχή γύρω από τα μάτια σου είναι μονίμως αφυδατωμένη και το μόνο σίγουρο είναι ότι θες να την κάνεις να λάμψει ξανά! Αρχικά σταμάτα να αγχώνεσαι γιατί το άγχος στην περίπτωση σου δεν κάνει καθόλου καλό οπότε, ηρέμησε και συνέχισε να διαβάζεις τις συμβουλές μας γιατί θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Τι να κάνεις αν η περιοχή γύρω από τα μάτια σου αφυδατώνεται συχνά;

  1. Ξέχνα για λίγο καιρό το βάψιμο: Θα σου κάνει καλό αν σταματήσεις για λίγο καιρό να βάφεσαι. Μπορεί για την ξηρότητα της περιοχής να ευθύνονται τα προϊόντα που χρησιμοποιείς οπότε καλό θα ήταν για λίγο να σταματήσεις να τα βάζεις στο πρόσωπό σου.
  2. Μην χρησιμοποιείς μαντηλάκια: Τα μαντηλάκια καθαρισμού μπορούν να σου προκαλέσουν ζημιά οπότε ξέχασε τα. Είναι καλύτερο να ξέβαψε με γαλάκτωμα και φυσικά να το κάνεις πολύ προσεκτικά για να μην ερεθίσεις την περιοχή.
  3. Μην ξεχνάς την κρέμα σου: Πρέπει ποτέ να μην ξεχνάς την ενυδάτωση της περιοχής. Και φυσικά πρέπει να το κάνεις με φυσικά προϊόντα που είναι βασισμένα σε φυτά και κυρίως στο χαμομήλι.
    Pexels
  4. Βάλε βαζελίνη πριν κοιμηθείς: Αφού πρώτα καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου και ετοιμάζεσαι να πέσεις να κοιμηθείς κάνε μία στάση μπροστά στον καθρέφτη. Βάλε με απαλές κυκλικές στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου βαζελίνη και άσε την να δράσει όλο το βράδυ.
  5. Μην τρίβεις τα μάτια σου: Είτε φοράς φακούς επαφής είτε όχι το να τρίβεις και να αγγίζεις τα μάτια σου μόνο καλό δεν τους κάνει. Αν πρέπει να τα τρίψεις τότε καλό είναι να έχεις το μάτι σου κλειστό και να αγγίζεις μόνο το εξωτερικό του ματιού σου αλλά ακόμα κι αυτό πολύ απαλά για να μην τραυματίσεις ούτε το μάτι, αλλά ούτε και το δέρμα γύρω του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Σίγουρα ξεβάφεις τα μάτια σου λάθος τόσα χρόνια!