Εύκολοι τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

LIKE US ON FACEBOOK

Έχοντας έτοιμα για την παραλία κυματιστά μαλλιά είναι σίγουρα #hairgoals για το καλοκαίρι. Αλλά με τον ιδρώτα, τον αλατισμένο αέρα, το χλώριο και τις καυτερές ακτίνες του ήλιου, το πιθανότερο είναι ότι το τέλειο balayage που πλήρωσες θα αρχίσει να φαίνεται πολύ χειρότερο με τη φθορά. Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;

Το να κρατήσεις τις άκρες των μαλλιών σου λαμπερές και υγιείς για το καλοκαίρι είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλες, αλλά είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση αν έχεις βαμμένα μαλλιά.

Αυτοί είναι λοιπόν οι τρόποι για να διατηρήσεις τις άκρες των μαλλιών σου λαμπερές για όλο το καλοκαίρι.

Εύκολοι τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Μην αφυδατώνεις τα μαλλιά σου

Αυτή είναι η πιο εύκολη συμβουλή, απλά χρειάζεται να διατηρείς τα μαλλιά σου νωπά πριν οποιαδήποτε υποβρύχια καλοκαιρινή σου δραστηριότητα. Τα μαλλιά σου είναι σαν σφουγγάρι. Όταν είναι ξηρά, θα απορροφήσουν τα πάντα, οπότε είναι καλύτερο να πηγαίνεις στη θάλασσα ή σε μια πισίνα με υγρά μαλλιά, ώστε να μην απορροφά άλατα. Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις conditioner ή λάδι καρύδας.

μαλλιά σου το καλοκαίρι

Pexels

Βάλε στη ζωή σου τη βιταμίνη C

Δεν εννοούμε κάποιο συμπλήρωμα ή το αγαπημένο σου πρωινό ορό προσώπου. Συνιστάμε να βάζεις κυριολεκτικά τη βιταμίνη στα μαλλιά σου. Η βιταμίνη C θα αφαιρέσει όλο το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα από τα μαλλιά. Η όξινη θρεπτική ουσία επιστρέφει τα μαλλιά σου στο φυσικό τους pH.

Προστάτευσε τα από τον ήλιο

Γνωρίζεις ήδη ότι το στρώμα SPF προστατεύει το δέρμα σου από τις σκληρές ακτίνες UVA και UVB, αλλά η προστασία από τον ήλιο πρέπει να επεκταθεί και στα μαλλιά σου.

μαλλιά σου το καλοκαίρι

Unsplash/margot pandone

Η ηλιοθεραπεία όταν έχεις βαμμένα μαλλιά μπορεί να είναι καταστρεπτική. Εάν πρόκειται να είσαι κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντηλιακό και για τα μαλλιά σου. Μάλιστα θα πρέπει να ανανεώνεις κάθε δύο ώρες, όπως ακριβώς κάνεις και με το δέρμα σου.

Δες ακόμα:

Tips για να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου το Καλοκαίρι!

Photo: Freepik
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved