Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το Καλοκαίρι και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες μας. Καινούργιο μαγιό, καινούργιο αντηλιακό και καπέλο! Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου απ’ τον ήλιο;

Τα μαλλιά το Καλοκαίρι ταλαιπωρούνται αν δεν τα προσέξεις όπως πρέπει. Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου απ’ τον ήλιο και τι μπορείς να κάνεις για να μην φθαρούν;

Το Conditioner είναι πολύ σημαντικό

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Τα μαλλιά σου το έχουν ανάγκη και το conditioner πρέπει να μπει στη ρουτίνα. Είναι σημαντικό τα μαλλιά σου να παραμένουν ενυδατωμένα καθώς ο ήλιος τα “στεγνώνει”.

Προσοχή στο σαμπουάν

Παράλληλα, εκτός από το conditioner ίσως θα πρέπει να αλλάξεις και σαμπουάν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλα για την ενυδάτωση των μαλλιών, καθώς τόσο ο ήλιος όσο το αλάτι από τη θάλασσα και το χλώριο από την πισίνα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Μην ξεχνάς το καπέλο σου

Το καπέλο είναι το Α και το Ω κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι σου. Γίνεται να πας παραλία χωρίς καπέλο και γυαλιά ηλίου; Δεν γίνεται! Εκτός από το γεγονός ότι σε προστατεύει από το να πάθεις ηλίαση προστατεύει και τα μαλλιά σου. Παράλληλα, μπορείς πάντα να πιάσεις τα μαλλιά σου έναν ατημέλητο κότσο κι έτσι θα είσαι και…in fashion!

Πιστολάκι και ισιωτικές

Μήπως ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν από μόνα τους και να μην τα “κάψεις” περισσότερο με το πιστολάκι. Παράλληλα, καλύτερα να μην τα ισιώσεις, ούτε να τα κάνεις μπούκλα. Τα μαλλιά σου θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο, θα φριζάρουν ενώ λόγω της ζέστης θα “χαλάσουν” και πάλι. Μακριά από αυτά, λοιπόν!

Αν προσέξεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, θα παραμείνουν υγιή και τον Σεπτέμβρη θα μπορείς απλώς να κουρέψεις λίγο τις άκρες!

Και καλές βουτιές!

Διαβάστε επίσης:

Το peachy hair είναι η τάση που θα αγαπήσεις! | Photos

Photo: Unspalsh/Courtney Clayton