Εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου; Μάλλον όχι γιατί είναι πιο συχνά από ό,τι μπορείς να μαντέψεις.

Σίγουρα ξέρεις ότι πρέπει να επισκέπτεσαι τακτικά το κομμωτήριο για να κόψεις τα μαλλιά σου. Πόσο όμως το εφαρμόζεις αυτό στα αλήθεια;

Πολλές φορές όταν φτάνουμε στο κομμωτήριο ακούμε τη φράση ότι πρέπει να κόβουμε τις άκρες των μαλλιών μας κάθε έξι εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, το πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας που διαθέτει η καθεμία.

Ο Patrick Cameron από την Ακαδημία Κομμωτικής του Λονδίνου, δήλωσε στο Metro.co.uk  ότι όσες έχουν κοντά μαλλιά, θα πρέπει να επιμένουν στον κανόνα των έξι εβδομάδων.

Και ο λόγος είναι γιατί τα κοντά κουρέματα τείνουν να χάνουν το σχήμα τους γρηγορότερα, οπότε πρέπει να τα διατηρήσεις πίσω στη θέση τους.

Ωστόσο, αν έχεις μακριά μαλλιά μπορείς να περιμένεις για το επόμενο σου κούρεμα λίγο περισσότερο. «Όσες έχουν μακριά μαλλιά τείνουν να κόβουν τα μαλλιά τους λιγότερο συχνά. Μερικές τα κόβουν μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο, αλλά θα συνιστούσα κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, για να διατηρηθεί η υγεία της τρίχας», αναφέρει ο Patrick Cameron.

Σε περίπτωση που έχεις σγουρά μαλλιά, τότε δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο συχνά, παρά μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο, καθώς τα σγουρά μαλλιά «συρρικνώνονται» περισσότερο όταν κόβονται.

Photo: goodhousekeeping.com