Ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς κι όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, η ενυδάτωση του δέρματος το Καλοκαίρι είναι απαραίτητη, γι’ αυτό μην την αμελείς. 

Το Καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερη περίοδος και μπορεί συχνά να το ξεχνάς, όμως ο ήλιος καίει και πολύ μάλιστα. Γι’ αυτό και η περιποίησή σου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας μπορούν πολύ εύκολα να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου και να μειώσουν τη λάμψη της.

Όμως, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου και να επαναφέρεις την λάμψη και την υγεία της, ακόμα κι αν δεν έχεις τόσους συμμάχους στην προσπάθεια αυτή.

Tips για ενυδάτωση του δέρματος το Καλοκαίρι

Μπόλικο νερό 

Έχουμε ξαναπεί ότι για την ενυδάτωσή σου χρειάζεσαι πολλά υγρά και κυρίως νερό. Ειδικά τώρα που ο ήλιος καίει, το πολύ νερό είναι must, γι’ αυτό ακόμα κι αν το Χειμώνα το θεωρούσες περιττό, τώρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Όχι στο καυτό νερό 

Απόφυγε να κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, καθώς είναι πιο εύκολο να αφυδατωθεί η επιδερμίδα σου. Προτίμησε το χλιαρό και απόφυγε σίγουρα το καυτό.

ενυδάτωση του δέρματος το Καλοκαίρι

Pexels

Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα 

Ενυδατώσου το σώμα σου με κρέμα ημέρας τόσο για το πρόσωπό σου όσο και για το σώμα σου. Ειδικά όταν γυρνάς από τη θάλασσα και κάνεις μπάνιο για αν φύγει το αλάτι, μην ξεχνάς και την ενυδατική. Άσε και που θα σε βοηθήσει στο ξεφλούδισμα.

Μην ξεχνάς το spray προσώπου

Spray προσώπου ή face mist, μπορείς να το πεις όπως θες. Σε κάθε περίπτωση σου είναι απαραίτητο, ειδικά τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός για τα καλά. Θα σε δροσίσει, θα σε τονώσει και θα σου δώσει λίγη ενυδάτωση.

Βάλε το αγγούρι στη ρουτίνα ομορφιάς σου 

Ο χυμός του αγγουριού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα σου, μεταξύ των οποίων είναι οι αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές, γι’ αυτό και τώρα το Καλοκαίρι είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις.

Διάβασε ακόμα:

Τα λάθη ομορφιάς που κάνεις κι εσύ κάθε Καλοκαίρι!

Photo: Unsplash/ Erik Dungan