Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα μικρόβια μαζεύονται στο σφουγγαράκι του foundation σου, αλλά και στα πινέλα που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ σου; Οι δύο απλοί τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα του make-up!

Με την σειρά μου έρχομαι να σου πω ότι τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του make-up είναι η πηγή βακτηρίων. Γι’αυτό τον λόγο πρέπει μια φορά την εβδομάδα να τα καθαρίσεις, όπως καθαρίζεις κάθε βράδυ το πρόσωπο σου…Και υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα του make-up.

Τώρα θα μου πεις «δεν έχω χρόνο κάποιες φορές να πλύνω το πρόσωπο μου, και θα πλύνω τα πινέλα μου;» ή «ότι είμαι μάνα και έχω περιορισμένο χρόνο», έρχομαι, να σε ρωτήσω πως έχεις χρόνο για scrolling στο Instagram account σου; Γι’ αυτό μην είσαι τεμπέλα με κάτι που αγγίζει το δέρμα σου και οφείλεις να το έχεις καθαρό.

Το iPop σου δείχνει τους δύο απλούς τρόπους για να καθαρίσεις τα πινέλα σου

Πρώτος τρόπος:

Εάν τα πινέλα σου έχουν φυσική τρίχα, τότε καλό είναι να τα καθαρίζεις με ένα σαμπουάν που θα περιέχει φυσικά συστατικά. Εάν τα πινέλα σου έχουν ψεύτικη τρίχα (που είναι πιο χοντρή όταν την αγγίζεις), τότε μπορείς να τα πλύνεις με ένα πράσινο σαπούνι ή ένα σαπούνι Μασσαλίας. Οι κινήσεις που ασκείς δεν πρέπει να είναι σκληρές και να είναι κυκλικές έτσι ώστε να καθαρίσει σε βάθος. Να είσαι σίγουρη ότι έφυγαν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού από το πινέλο σου.

Extra tips:

Όπως και να καθαρίσεις τα πινέλα σου, προσοχή στο τέλος να τα «στραγγίξεις» καλά και να μην μείνουν υπολείμματα. Γιατί μπορεί να αρχίσει να χάνει τις τρίχες του και θα είναι σαν τον Γούντι Τρυποκάρυδο με χωρίς μαλλιά…

Δεύτερος τρόπος:

Βλέπεις πώς το σφουγγαράκι του make-up σου είναι πιο σκούρο από όταν το αγόρασες; Μην το κοιτάς άλλο, πρέπει να το καθαρίσεις. Πάρε μια κεραμική ή γυάλινη κούπα, γέμισε την με νερό μέχρι την μέση και πρόσθεσε λίγο από το καθαριστικό πιάτων (που σίγουρα, θα έχεις στο σπίτι σου), και το σφουγγαράκι σου φυσικά. Στη συνέχεια, το τοποθετείς στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνεις για περίπου ένα λεπτό, και στην συνέχεια το βγάζεις. Όταν το πιέσεις θα φύγουν όλα τα μικρόβια αλλά και η ποσότητα foundation ή πούδρας που είχε απ’ τις προηγούμενες χρήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Καλλυντικά που δεν χρειάζεσαι και είναι σκέτη σπατάλη!

Photo: Allure.com