Δες πώς θα αποφύγεις το ξεφλούδισμα μετά την ηλιοθεραπεία

LIKE US ON FACEBOOK

Κάθισες κάτω από τον ήλιο λίγο παραπάνω αυτήν την φορά και διαπίστωσες μετά από τέσσερις ώρες ότι το σώμα σου ή το πρόσωπό σου είναι σαν την «ντομάτα»;

Το κοκκίνισμα τις πιο πολλές φορές γίνεται ξεφλούδισμα! Με λίγα λόγια, κάτι δεν έκανες καλά στην παραλία με το αντηλιακό σου και σε έκαψε ο ήλιος. Πώς, όμως, θα αποφύγεις το ξεφλούδισμα μετά την ηλιοθεραπεία;

Το iPop σου δίνει μερικά tips για να καταπολεμήσεις το ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα σου και στην συνέχεια να γίνει ένα φυσικό – ομοιόμορφο μαύρισμα, σαν αυτά που βλέπεις στο Instagram!

2-3 ντους με κρύο νερό

Μη διστάσεις να κάνεις ένα κρύο ντους για να μειωθεί το ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να σκουπιστείς ταμποναριστά με μια μαλακή πετσέτα και να μην τρίψεις το σημείο που έπαθες έγκαυμα, ώστε να μην «προχωρήσει» το ξεφλούδισμα στο σώμα σου.

Στην συνέχεια, μην ξεχάσεις ν’ απλώσεις μια ενυδατική κρέμα ή ένα ξηρό λάδι σώματος στην περιοχή που έχεις το έγκαυμα και να κάνεις παραπάνω από 2 ντους καθ᾽ όλη την διάρκεια της μέρας.

Extra tip: Το ζεστό νερό θα ερεθίσει ακόμα παραπάνω την επιδερμίδα σου.

Παγάκια!

Σε περίπτωση που η φαγούρα είναι ανυπόφορη, ακούμπησε μια κρύα κομπρέσα ή μια πετσέτα με μερικά παγάκια στην περιοχή που ξεφλουδίζεις για να σταματήσει η αίσθηση της φαγούρας.

Ελαφρύ scrub

Μετά από ένα 24ωρο, κάνε μια ελαφριά απολέπιση για να φύγει το ξεφλούδισμα τελείως από το δέρμα σου. Να καθαρίσει η επιδερμίδα σου από τις κοκκινίλες και τα νεκρά κύτταρα που μπορεί να αποκτήσεις από το λάδι μαυρίσματος ή με το θαλασσινό νερό.

SOS!

Ποτέ μην τραβάς από μόνη σου το δέρμα που είναι έτοιμο να φύγει, γιατί μπορεί να ερεθίσεις παραπάνω την επιδερμίδα ή να μείνουν κάποια μικρά σημάδια πάνω στην επιδερμίδα σου! Μην παραλείπεις να βάζεις αντηλιακό με SPF 50+ για να προστατευτεί το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτινοβολίες UV.

Δες κι αυτό:

Αυτά είναι τα σημεία που (κακώς) ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved