Όλα ξεκινούν τόσα όμορφα το πρωί που ξυπνάς και ετοιμάζεσαι για να φύγεις για τη δουλειά σου. Ξεκινάς με την skin care routine, στην συνέχεια τοποθετείς το glow foundation, concealer, λίγο ρουζ, λίγο bronzer, μια παχιά στρώση από μάσκαρα (ελπίζω να την τοποθετείς με το trick που σου είχα πει) και φυσικά το αγαπημένο σου highlighter.

Όμως, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και με τι τρέφεσαι, όλα αρχίζουν από το μεσημέρι και μετά να «λιώνουν» πάνω στο πρόσωπο σου, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι πιο κουρασμένη! Σωστά; Γι’ αυτό το touch-up στο μακιγιάζ είναι απολύτως απαραίτητο!

Γιατί; Γιατί το foundation και το concealer αρχίζουν σε εγκαταλείπουν ή να εισχωρούν στις ρυτίδες έκφρασης που ενδεχομένως να έχεις όταν γελάς, το κραγιόν σου αρχίζει να ξεθωριάζει ή να συσσωρεύεται στην γωνία των χειλιών σου, η μάσκαρα έχει ήδη φύγει κι εσύ προσπαθείς να θυμηθείς πού τοποθέτησες το highlighter… Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν έχεις πολλά σχέδια για αργότερα το βράδυ!

touch-up στο μακιγιάζ

Ποιο είναι το μυστικό για να μην χαλάσεις τα σχέδια σου; Το μυστικό είναι ένα σωστό touch-up στο μακιγιάζ σου με τεχνικές σαν επαγγελματίας, χωρίς να ξοδέψεις όλο σου το βράδυ!

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για ένα flawless μακιγιάζ όλη την μέρα:

  • Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, καλό θα είναι να κάνεις tap-tap με τα ειδικά χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα. Κάνε αυτό το βήμα, πριν από κάθε touch-up που θα κάνεις στο μακιγιάζ σου.
  • Εάν έχεις ξηρό δέρμα, τώρα που αλλάζει ο καιρός και γίνεται αρκετά πιο κρύος, κάνε tap-tap στα σημεία που είσαι ξηρή με μια κρέμα σε μορφή gel ή της ειδικές κρέμες για touch-up. Πες αντίο στα ξηρά σημεία, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κραγιόν που τοποθέτησες στα χείλη σου το πρωί και ξανά βάλε από την αρχή κραγιόν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σημεία με κραγιόν και αλλά σημεία χωρίς κραγιόν!
  • Τοποθέτησε λίγο concealer στα σημεία μόνο που το χρειάζεσαι.
  • Μετά από το concealer, βάλε ένα αρκετά λεπτό στρώμα από πούδρα στην Τ ζώνη και στα ζυγωματικά, αλλά όχι στην περιοχή γύρω από τα μάτια (γιατί ενδεχομένως να εισχωρήσει στις ρυτίδες έκφρασης).
  • Τέλος, βάλε λίγο χρώμα στα σημεία που βλέπεις ότι είναι κάπως θαμπά, λίγο ρουζ και bronzer (σου θυμίζω προσοχή στην ποσότητα, για να μην μετατραπείς σε κλόουν πριν από τις απόκριες!).

touch-up στο μακιγιάζ

Είσαι έτοιμη ξεκινήσεις τις βραδινές περιπέτειες σου! Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το παρακάνεις με το αλκοόλ, γιατί την επομένη μέρα πρέπει να πας στο γραφείο (εκτός εάν είναι Παρασκευή που μπορείς να δοκιμάσεις άλλο ένα cocktail που θα σου προτείνει ο barman!).

Διάβασε ακόμα:

Όσα μπορείς να κάνεις με ένα απλό lip balm και δεν σου περνούν απ’ το μυαλό!