Είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές ξυπνάς το πρωί και αρνείσαι κατηγορηματικά να βάλεις make-up στο δέρμα σου, αλλά πρέπει να καλύψεις τυχόν κάποια μικρά σημάδια που έχει η επιδερμίδα σου, τους μαύρους κύκλους που ενδεχομένως να έχεις ή να δώσεις λάμψη σε κάποια σημεία του προσώπου σου που είναι θαμπά… Σε κάτι τέτοιες μέρες το μόνο προϊόν που θέλεις να έχεις είναι ένα θαυματουργό concealer!

Αρκετές φορές, όμως, όταν βάζεις concealer κάτω από τα μάτια σου, μετά από λίγο αρχίζει να σπάει ή να μπαίνει μέσα στις ρυτίδες ή στις λεπτές γραμμές που μπορεί να έχεις στο «πόδι της χήνας». Επιπλέον, μπορεί το πόδι της χήνας να γίνεται μαζεύεται γύρω από την μύτη ή ανάμεσα από τα φρύδια σου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το θέλει καμία γυναίκα να συμβαίνει στην καθημερινότητα της! Γι’ αυτό παρακάτω θα δεις πώς να κάνεις το concealer να μην σπάει καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας.

Το iPop σου δείχνει κάποια μυστικά για μην σου σπάει το concealer κάτω από τα μάτια, αλλά και να μην σου μαζεύεται στις περιοχές που το τοποθέτησες.

  • Βήμα 1ο: Τοποθέτησε μια καλή ενυδατική κρέμα ματιών (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου), που θα θρέψει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου.
  • Βήμα 2ο: Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα από ένα primer κάτω από τα μάτια σου, γύρω από την μύτη σου και ανάμεσα από τα φρύδια σου με τα δάχτυλα σου για εισχωρήσει καλά το primer μέσα στους πόρους σου.
  • Βήμα 3ο: Με μαλακές κινήσεις τοποθέτησε το concealer στις περιοχές που έχεις βάλει primer (και όπου αλλού εσύ νομίζεις πως το χρειάζεσαι). Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσεις το concealer είναι τα δάχτυλα σου ή ένα σφουγγαράκι του make-up και κάνε tap-tap… για μπει καλά μέσα στους πόρους σου.
  • Βήμα 4ο: Πάρε μια loose πούδρα και με ένα fluffy πινέλο (δηλαδή, το πινέλο που κάνεις blend στη σκιά των ματιών σου). Πάρε μια πάρα μα πάρα πολύ μικρή ποσότητα πούδρας και κάνε επίσης tap-tap με το πινέλο στα σημεία που έβαλες concealer για να κάνεις setting το concealer.

Φυσικά, δεν ξεχνάς πότε να βάλεις μια μάσκαρα στης βλεφαρίδες σου και ένα κραγιόν στα χείλη σου… Και έφυγες για μια μέρα γεμάτη από υποχρεώσεις. Δοκίμασε τα παραπάνω hacks και θα με θυμηθείς!

Διάβασε κι αυτό:

Τόσο καιρό βάζεις λάθος το concealer! (Photos)