Έχει φύγει η εποχή που η ρουτίνα ομορφιάς ήταν απλά ένας καθαρισμός και μια κρέμα προσώπου. Πλέον που όλα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα και υπάρχουν πολλά προϊόντα με διαφορετικά συστατικά, μπορείς να προσέξεις πραγματικά την φροντίδα του δέρματός σου. Και πώς θα ξεκινήσεις; Αποφεύγοντας τα πιο συχνά λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς σου!

Δερματολόγοι μοιράζονται τα μεγαλύτερα λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Αυτά τα λάθη όχι απλώς δεν βοηθούν το δέρμα να παραμείνει υγιές και λαμπερό, αλλά πολλές φορές προκαλούν προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

Τα πιο συχνά λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς

Κάνεις υπερβολές

Είναι εκείνη η μέρα της εβδομάδας που νιώθεις τύψεις επειδή δεν φρόντισες το δέρμα σου όσο θα ήθελες τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα απλά να αρχίσεις να βάζεις στο πρόσωπό σου όλα τα προϊόντα που υπάρχουν! Μην το κάνεις! Το δέρμα σου δεν θέλει πολλά για να είναι καλά. Και ειδικά εάν είναι ερεθισμένο, το χειρότερο πράγμα που μπορείς να του κάνεις είναι να το φορτώσεις με 1.500 προϊόντα.

Φέρσου ευγενικά στο δέρμα σου. Καθάρισέ το, ενυδάτωσέ το και μην το παρακάνεις.

λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς

Unsplash/ kevin laminto

Δεν πλένεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς

Ένα απ’ τα πιο συχνά και πιο σημαντικά λάθη που κάνεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ο καθαρισμός του δέρματος είναι το Α και το Ω για ένα υγιές δέρμα. Καθημερινά εκτίθεσαι σε τόση ρύπανση και βρωμιά που στο τέλος της ημέρας είναι αδιανόητο να μην καθαρίζεις το πρόσωπό σου, είτε έχεις βαφτεί είτε όχι.

λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς

Δεν πηγαίνεις στον δερματολόγο με αποτέλεσμα να κάνεις λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς!

Ο δερματολόγος είναι εδώ για σένα για να σε βοηθήσει σε ό,τι πρόβλημα έχεις με το δέρμα σου. Δεν χρειάζεται να φτάσει το πρόβλημα σε ακραία κατάσταση για να κλείσεις ένα ραντεβού. Το θέμα είναι να προλάβεις τη μεγάλη ζημιά, που πολλές φορές μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτη.

Αγνοείς τον λαιμό σου

Ο λαιμός σου είναι η προέκταση του προσώπου σου κι ένα απ’ τα βασικά σημεία όπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Ο καθαρισμός, η ενυδάτωση, η εφαρμογή αντηλιακού και βιταμίνης C είναι απαραίτητα και σ’ αυτό το σημείο του σώματός σου, όπου το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο.

λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς

Unsplash/Angélica Echeverry

Πας στα βαθιά με τα ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή αποτελούν βασικό συστατικό κάθε καλής θεραπείας περιποίησης της επιδερμίδας, ειδικά αν έχεις ακμή. Όμως, εάν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ρετινόλη επιθετικά, το δέρμα σου θα αντιδράσει. Δοκίμασε σιγά σιγά σταδιακά την χρήση της ώστε να δεις πώς αντιδρά η επιδερμίδα σου.

Το παρακάνεις με το scrub

Ένα ακόμα πολύ συχνό λάθος είναι να το κάνεις πολύ συχνά απολέπιση στο δέρμα σου. Μην κάνεις επιθετική απολέπιση με σκληρές κινήσεις και φυσικά μην κάνεις κάθε μέρα! Παν μέτρον άριστον!

Δες ακόμα:

Τα συστατικά που χρειάζεσαι για την αντιγήρανση του προσώπου

Photo: Freepik