Θεωρείς πως έκανες τη σωστή επιλογή foundation, αφού διαρκεί για 16 ώρες -όπως λέει- δεν είναι τόσο λιπαρό και είναι το ιδανικό για το πρόσωπό σου. Στην πορεία απλά συνειδητοποιείς τα προβλήματα. Τι μπορείς να κάνεις αν δεν κάθεται το makeup; Η μαγική λέξη βρίσκεται στη χρήση primer. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας σου παρατηρείς ότι το makeup έχει φύγει από μερικά σημεία, σε άλλα έχει κολλήσει πάνω σου, οι πόροι έχουν κάνει την εμφάνισή τους… Η χρήση primer θα σε σώσει.

Ναι, το primer είναι αυτό που θα σε σώσει, είναι το προϊόν που χαρήκαμε περισσότερο από κάθε άλλο όταν το ανακαλύψαμε. Ωστόσο, η επιλογή του δεν είναι πάντα εύκολη καθώς κυκλοφορούν τόσα πολλά στην αγορά.

Ας δούμε πώς μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή…

Η χρήση primer για τους ανικανοποίητους

Τα primers είναι τόσο για την περίποιήση του προσώπου όσο και για το makeup σου. Ένα mix και των δύο ενώ λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ των ορών, ενυδατικών, αντηλιακών και του makeup ή του concealer. Χωρίς αυτό το στρώμα στο πρόσωπό σου μεταξύ των προϊόντων που χρησιμοποιείς ίσως έρθεις αντιμέτωπη με μια οξείδωση του foundation, λιπαρότητα και εμφανείς γραμμές στο πρόσωπό σου.

Τι είναι ουσιαστικά το primer; Σκέψου ότι αποτελείται από ένα μείγμα πολυμερών σιλικόνης, σαν μια μαλακή στρώση στο πρόσωπό σου που “σβήνει” τους πόρους και τις γραμμούλες και δημιουργεί την ιδανική επιφάνεια για το foundation και το concealer. Απλώνονται καλύτερα και διαρκούν περισσότερο.

Tα primers με βάση το υαλουρονικό βοηθούν στο να “σφραγίσουν” στο πρόσωπο ενυδατικές και όρους ενώ ενώνονται με το foundation και διατηρούν το αφυδατωμένο σου δέρμα λαμπερό όλη την ημέρα. Υπάρχουν ακόμη και primers που περιέχουν έναν συνδυασμό από SPF και αντιοξειδωτικά για πρόσθετη προστασία από το φως του ήλιου και τη ρύπανση. Ερυθρότητα, πρήξιμο ή θαμπό δέρμα; Το primer κάνει θαύματα.

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να προσθέσει ένα καινούργιο beauty product στο νεσεσέρ σου σίγουρα πρέπει να είναι το primer. Θα σου λύσει τα χέρια.

χρήση primer

unsplash/Freshh Connection

Πώς να διαλέξεις το σωστό primer;

Το πρώτο βήμα για να διαλέξεις το κατάλληλο primer είναι να προσδιορίσεις το θέμα στο δέρμα σου κι αν είναι περισσότερα από ένα να τα βάλεις με τη σειρά από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό.

Αν για παράδειγμα, αντιμετωπίζεις διχρωμίες στα μάγουλα και στο πηγούνι αλλά έχεις και λιπαρότητα στην Τ ζώνη, τότε προσπάθησε να βρεις μια formula που να αντιμετωπίζει και τα δύο θέματα, διαφορετικά εφάρμοσε δύο διαφορετικά προϊόντα σε αυτές τις περιοχές. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά primers για να αντιμετωπίσεις τα θέματα στο πρόσωπο, θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη πιο φυσική εμφάνιση.

To primer το χρησιμοποιούμε σαν skincare, γι’ αυτό μην το εφαρμόζεις χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι, τα δάχτυλά σου θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις την ποσότητα του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσεις και να μην το παρακάνεις. Ξεκίνα με το να παίρνεις λίγη ποσότητα και να την εφαρμόζεις στο πρόσωπο. Μην τρίβεις το πρόσωπό σου αλλά άπλωσε με προσοχή και ταμποναριστές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

NoMakeUpDay: Αντιγηραντική και κατά στις διχρωμίες μάσκα με ντομάτα και μέλι!

Photo: Pixabay