Αυτό που πρέπει να έχει και το δικό σου άρωμα για να… μοσχοβολάς!

LIKE US ON FACEBOOK

Στον κόσμο των αρωμάτων γίνεται ένας διαχωρισμός σε γήινα, floral, φρουτώδη ή γλυκά. Ποιο είναι το συστατικό στο άρωμα που θα το κάνει να ξεχωρίσει;

Η επιλογή του αρώματος πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί είναι κάτι που έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου και κατά κάποιον τρόπο σε “χαρακτηρίζει”. Πόσα αρώματα και μυρωδιές άλλωστε δεν σου θυμίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα;

Ποιο συστατικό στο άρωμα θα το κάνει ιδιαίτερο και μοναδικό; Ο μόσχος! Ναι, ναι… από εκεί βγαίνει και το μοσχοβολάω! Αν και ο μόσχος έχει χρησιμοποιηθεί στα αρώματα εδώ και αιώνες, πλέον βλέπουμε πως αυξάνεται ξανά η δημοτικότητά του.

Έχει γίνει ένα πραγματικά σύγχρονο άρωμα και βρίσκεται συνήθως σε γλυκά ή γήινα αρώματα και είναι άκρως γοητευτικό!

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το άρωμα, πρέπει να γνωρίζουμε πως προέρχεται από την αρχαιότητα. Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και στην αρχαία Ελλάδα, ωστόσο το κυνήγι του ζώου έχει απαγορευτεί και οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν συνθετικό musk (μόσχος).

Μπορεί να το έχεις συναντήσει σε αφρόλουτρα, κρέμες, σαπούνια και είναι άκρως ελκυστικό. Ο γνήσιος και όχι ο συνθετικός, ελκύει τα θηλυκά ζαρκάδια. Επειδή το άρωμα είναι ζωϊκό, έχει αισθησιακό υπόβαθρο. Αυτά τα ζώα εκκρίνουν μια πολύ δυνατή οσμή, η οποία προσελκύει σεξουαλικά.

Ψέκασε το άρωμά σου σε αυτά τα σημεία αν θες να μοσχοβολάς όλη μέρα

Πλέον, οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν συνθετικό μόσχο για να μιμηθούν το άρωμα. Και το υπέροχο με αυτή τη μυρωδιά είναι ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη και είναι δύσκολο να την περιγράψεις. Είναι διακριτικό αλλά και αισθησιακό. Είναι σαν να προέρχεται από το σώμα σου.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το συγκεκριμένο άρωμα μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο τη δεκαετία του ’60. Πολλοί το περιγράφουν ως το άρωμα της σεξουαλικής έκκλησης, καθώς είναι ελκυστικός, μυστηριώδες και σέξι.

Πολύ περισσότερο, πολλά απορρυπαντικά μιμούνται τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Πόσες φορές έχεις πει “τα ρούχα σου μοσχοβολάνε;”. Αυτή η έκφραση έχει βάση, καθώς και πολλά απορρυπαντικά μέσα από χημικές ενώσεις δημιουργούν τη μυρωδιά μόσχου.

Και πώς θα βρεις το συγκεκριμένο συστατικά στο άρωμα σου; Μπορείς να το βρεις συνθετικό και όχι σε φυσικά αποστάγματα, ενώ δίνει σχεδόν την ίδια μυρωδιά.

Διαβάστε επίσης:

Όσα αγνοείς κάθε φορά που βάζεις άρωμα!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved