Ξέρεις ότι όταν βάζεις αντηλιακό ξεχνάς κάποια πολύ σημαντικά σημεία στο δέρμα σου; Και ποια είναι αυτά τα σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό και βλάπτεις την υγεία σου;

Πλέον γνωρίζεις την κακή επίδραση των UVA-UVB ακτινοβολιών, οι οποίες διαπερνούν την ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας σου, με αποτέλεσμα να εμφανίζεις εγκαύματα (που είναι το λιγότερο) ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Επίσης, ξέρεις ότι ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας πρόωρης γήρανσης για το δέρμα σου. Ποια είναι, όμως, τα σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό;

Πρέπει να τοποθετείς μεθοδικά αντηλιακό σε όλο το σώμα. Ο καλύτερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτινοβολίες UVA-UVB, είναι να τοποθετείς το αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση σου στον ήλιο με συχνές επαναλήψεις κάθε 2 ώρες περίπου.

Ποια είναι τα σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό;

Μαλλιά

Το αντηλιακό μαλλιών είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο νομίζεις! Το αντηλιακό spray μαλλιών θα κρατήσει το χρώμα των μαλλιών σου φρέσκο και λαμπερό, σαν να βγήκες απ’ το κομμωτήριο, θα λειτουργήσει ως ενυδατικό προϊόν αλλά και ως προστασία για τα σημεία του κεφαλιού που εκτίθενται στον ήλιο. Tip! Να φοράς πάντα καπέλο!

Μάτια! Μάτια! Μάτια!

Θα ακουστεί υπερβολικό αλλά είναι αλήθεια. Το ξέρεις ότι μπορείς να πάθεις κανονικό έγκαυμα σε αυτήν πολύ ευαίσθητη περιοχή; Εάν όχι το έμαθες μόλις! Εκτός απ’ το αντηλιακό θα πρέπει να φοράς και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου (όχι επειδή φοράς αντηλιακό, δεν είναι απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου σου…). Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά stick με SPF 50+ με ενυδατικούς παράγοντες για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Χείλη!

Είμαι σίγουρος ότι είναι από τα σημεία του προσώπου σου που δεν βάζεις αντηλιακό, ενώ μπορείς να πάθεις σοβαρά εγκαύματα. Δύο με τρεις φορές την μέρα να τοποθετείς ένα lip balm με SPF 50, μπορείς να βάλεις το ίδιο προϊόν για την περιοχή των ματιών σου και στα χείλη.

Αυτιά

Ναι, είναι και αυτιά ανάμεσα στα σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό. Αντηλιακό και στα αυτιά, όπως βάζεις στην επιδερμίδα σου. Πάλι πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό στο συγκεκριμένο σημείο δύο με τρεις φορές κατά την διάρκεια της μέρας σου.

Κι αν πια είναι…too late, δοκίμασε αυτό το aftersun με αλόη βέρα που θα ανακουφίσει τα εγκαύματα από τον ήλιο!

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα tips εάν μαύρισες και σε ενοχλούν οι γραμμές του μπικίνι!