Το να κάνεις ένα πέρασμα απ’ τα αρώματα σε κάποιο μεγάλο μαγαζί με καλλυντικά και να ψεκαστείς μ’ ό,τι έχει και δεν έχει μπορεί είτε να καταλήξει στο να ερωτευτείς κάποιο απ’ τα αρώματα και να δώσεις ακόμα και την ψυχή σου για να το αγοράσεις είτε στο να φύγεις απ’ το μαγαζί με… πονοκέφαλο! Ναι, ο πονοκέφαλος σου μπορεί να μην σχετίζεται με την βαβούρα του χώρου όπου ήσουν, ούτε με το «μάτι», αλλά απλά με την κολόνια σου!

Εκτός από πονοκέφαλο, το άρωμά σου μπορεί να σου προκαλέσει επίσης ναυτία και ζάλη γι’ αυτό πάρε τα μέτρα σου!

Γιατί, όμως, το άρωμα σου προκαλεί πονοκέφαλο και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Υπερβολική δόση αρώματος

Αρχικά για να πούμε ότι ο πονοκέφαλός σου προέρχεται απ’ το άρωμά σου, πρέπει να αποκλείσεις οποιονδήποτε άλλον παράγοντα που μπορεί να στον προκάλεσε. Εάν έχεις αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, τότε είναι πιθανό οι υπερβολικές μυρωδιές απ’ τα αρώματα στο κατάστημα με τα καλλυντικά να προκάλεσαν την ενόχληση στο κεφάλι σου. Παράλληλα, οι ειδικοί σου λένε πως εάν εκτίθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα σ’ ένα πολύ έντονο άρωμα, τότε ίσως κι αυτό να σε επηρεάζει.

άρωμα

Το άρωμα σου προκαλεί δυσάρεστες αναμνήσεις

Εάν συναντήσεις ένα άρωμα παρόμοιο μ’ αυτό που φορούσε ο πρώην σου ή ένα άρωμα που απεχθανόσουν στο παρελθόν, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώσεις άβολα εάν το οσφρηστείς!

Μια μυρωδιά που σε φέρνει σε αμηχανία μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο επομένως προσπάθησε να επιλέξεις κάτι το οποίο θα σου φέρνει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις και δεν θα σε κάνει να νιώθεις άσχημα!

άρωμα

Είσαι ευαίσθητη σε ορισμένα συστατικά

Αν είσαι αλλεργική σε κοινά συστατικά των αρωμάτων μπορεί να δυσκολευτείς ν’ απολαύσεις νέες μυρωδιές. Το ν’ αποφύγεις, όμως, τα κοινά αρώματα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ακόμα κι αν είσαι πολύ προσεκτική μ’ αυτά που ψεκάζεσαι.

άρωμα

SHUTTERSTOCK / AFRICA STUDIO

Αυτό συμβαίνει γιατί στη λίστα με τα συστατικά που υπάρχει πάνω στο μπουκάλι της κολόνιας, δεν αναφέρονται πάντα όλα! Τα περισσότερα συστατικά όπως το λιμονένιο, το geraniol και το βενζοϊκό βενζύλιο, τα οποία συνθέτουν το άρωμα, μπορεί ν’ αναφέρονται απλά ως αλκοόλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναβάλεις φυσικά κολόνια, απλά θα μάθεις να ρωτάς αναλυτικά τι περιέχει!

Photo: POPSUGAR Photography / Mark Popovich