Τι γίνεται στην περίπτωση που ο εφιάλτης σου γίνεται πραγματικότητα; Όταν, δηλαδή, βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη μετά από το βάψιμο των μαλλιών σου, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ευχόσουν να μην είναι; Μην πανικοβάλλεσαι υπάρχουν πολλές άμεσες λύσεις!

Έχουμε νιώσει το συναίσθημα, και καταλαβαίνω ότι θα νιώθεις πολύ άσχημα. Πάρε μια βαθιά ανάσα, αφού όλα λύνονται, ακόμα και αν δεν έχεις την οικονομική άνεση να επισκεφτείς ένα κομμωτήριο άμεσα. Αυτοί είναι οι τρόποι για να διορθώσεις μια κακή βαφή, σε λιγότερο από μια ώρα, και να προσποιηθείς ότι ποτέ δεν συνέβη.

Πάρε προϊόν διόρθωσης

Αγόρασε ένα προϊόν ειδικό στην αφαίρεση χρώματος που θα επαναφέρει την φυσική απόχρωση των μαλλιών σου, χωρίς να επιφέρει παραπάνω βλάβη στα μαλλιά σου. Ψάξε για ένα χωρίς αμμωνία και λευκαντικά, και που να περιέχει συστατικά conditioner.

Προτείνεται ένα που θα περιέχει πρωτεΐνη σόγιας και αλόη βέρα, για να αντισταθμίσει τα αποτελέσματα της ξήρανσης της τρέχουσας “τραγικής” σου κατάστασης.

Ξέπλυνε τα!

Η διαδικασία της αφαίρεσης του χρώματος είναι ανώδυνη. Για να το τεστάρεις, μπορείς να εφαρμόσεις λίγο από το προϊόν στην περιοχή πίσω από το αυτί σου, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει κάποιος μικρο-ερεθισμός.

Τοποθέτησε το προϊόν στα στεγνά μαλλιά σου, περίμενε για 20 λεπτά, και μετά εφάρμοσε σαμπουάν δύο έως τρεις φορές και ξέπλυνέ τα καλά για 15 λεπτά. Να τονίσουμε ότι αυτό το προϊόν δεν θα αφαιρέσει δια μαγείας τις χρωστικές ουσίες, που έχουν τα μαλλιά σου.

Προϊόν για έξτρα προστασία

Όσο μεγαλύτερη η ζημιά, τόσα περισσότερα μπορείς να κάνεις για να τα προστατεύσεις και να αναπληρώσεις τη δύναμή τους.

Μια έξυπνη λύση είναι ένα προϊόν που θα σου επιτρέπει να προετοιμάσεις τα μαλλιά πριν την αφαίρεση του χρώματος και μετά να τα θεραπεύσει. Συνίσταται ένα τέτοιο πλούσιο σε πρωτεΐνες που να περιλαμβάνει έναν θρεπτικό ορό (serum).

Το προϊόν εφαρμόζεται πριν από την αφαίρεση χρώματος, και στη συνέχεια βοηθά στη θεραπεία, που συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας υγρασίας.

Να είσαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά

Έχοντας αποκτήσει την εμπειρία, να έχεις κατά νου να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Να επιλέγεις χρώμα, που να είναι ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτό από αυτό που επιθυμείς, δεδομένου ότι τα μαλλιά τείνουν να “αρπάξουν” περισσότερη χρωστική ουσία, μετά τη χρήση ενός προϊόντος αφαίρεσης, με αποτέλεσμα ένα ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Κάνε πρώτα μια δοκιμή, για να ελέγξεις αν είναι αυτό που επιθυμείς.

Δες και αυτό:

Τι πρέπει να ξέρεις πριν αλλάξεις τα μαλλιά σου από ξανθά σε καστανά;

PHOTO: JEN GRANTHAM / STOCKSY UNITED