Νομίζεις ότι φταίει ο τύπος των μαλλιών που έχεις και τα μαλλιά σου «λαδώνουν» πιο γρήγορα, όμως υπάρχουν μερικοί λόγοι που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο λαμπερά μαλλιά να φαίνονται λιπαρά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι τα μαλλιά σου έχουν κιόλας «λαδώσει», ενώ τα έλουσες και χτένισες μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι λαμπερά για περισσότερες μέρες, δώσε προσοχή σ’ αυτούς τους 4 λόγους που κάνουν τα μαλλιά σου να «λαδώνουν» πιο γρήγορα.

1. Πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά

Πολλοί πιστεύουν ακόμη ότι πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Όμως, έχει αποδειχθεί ότι το να πλένεις τα μαλλιά καθημερινά δεν είναι ότι το καλύτερο για την υγεία τους. Αν δεν χρησιμοποιείς προϊόντα styling προσπάθησε να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε δύο μέρες.

2. Λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό είναι το ίδιο επιβλαβές τόσο για τα μαλλιά όσο και για το δέρμα, γιατί απομακρύνει την υγρασία από την ρίζα της τρίχας. Δε χρειάζεται να πλένεσαι με παγωμένο νερό, απλά προσπάθησε να είναι περισσότερο χλιαρό.

3. Πιάνεις συνεχώς τα μαλλιά με τα χέρια σου

Είσαι από αυτά τα κορίτσια που μονίμως πιάνουν τα μαλλιά με τα χέρια τους. Μ΄αυτόν τον τρόπο όμως μεταφέρεις τη λιπαρότητα από τα χέρια στα μαλλιά. Βεβαιώσου πριν πιάσεις τα μαλλιά, ότι έχεις καθαρά χέρια.

4. Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα

Χρησιμοποιείς σαμπουάν, conditioner, spray για όγκο, spray για μπούκλες κτλ.. Σαν να μην έφτανε αυτό χρησιμοποιείς κι υψηλή θερμότητα από το πιστολάκι. Stop! Άσε τα μαλλιά σου να πάρουν μια ανάσα. Όσα λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείς τόσο το καλύτερο.

Διάβασε ακόμη:

Τα ιδανικά κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα | Photos