Το ήξερες ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνεις πάντα στην αισθητικό σου για να σου φτιάχνει τα φρύδια αλλά μπορείς να το κάνεις και μόνη σου σπίτι; Τα tips για τη σωστή περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι δεν είναι δύσκολα, απαιτούν όμως την προσοχή σου ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος και καταστρέψεις είτε το σχήμα είτε την τρίχα των φρυδιών σου.

Τα beaute στο σπίτι εμάς είναι τα αγαπημένα μας και κάθε φορά που έχουμε λίγο χρόνο, μας αρέσει να τον αφιερώνουμε στο να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, από μάσκες προσώπου και αποτρίχωση, μέχρι scrub και φροντίδα της επιδερμίδας.

Αν αγαπάς κι εσύ να φροντίζεις τον εαυτό σου, θα διαβάσεις και θα έχεις σαν Ευαγγέλιο από εδώ και πέρα τις παρακάτω συμβουλές.

περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι

Tips για τη σωστή περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι

Μην ξεχνάς την καθαριότητα

Μπορεί να πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά, ειδικά όταν γυρίζεις απ’ έξω, όμως, μήπως αμελείς την περιοχή των φρυδιών; Θα πρέπει να καθαρίζεις κι αυτό το σημείο με λίγο σαπουνάκι και νερό είτε με ένα βαμβάκι και το προϊόν ντεμακιγιάζ σου. Αυτό είναι απαραίτητο ειδικά εάν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν μακιγιάζ στα φρύδια σου.

Πώς να βγάλεις σωστά τα φρύδια σου χωρίς να το παρακάνεις

Εάν είσαι απ’ τις γυναίκες που κυκλοφορούν με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών στο πορτοφόλι τους, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το κάνεις αυτό. Χρησιμοποίησε το τσιμπιδάκι απλά για να αφαιρέσεις τις περιττές τρίχες, οι οποίες ξεφεύγουν απ’ το σχήμα και κάνουν τα φρύδια σου να φαίνονται άσχημα. Μην πειράζεις τις υπόλοιπες τρίχες γιατί μπορεί να δημιουργήσεις κενά.

περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι

Φροντίδα και θρέψη

Το ήξερες ότι υπάρχουν προϊόντα περιποίησης αποκλειστικά για τα φρύδια σου; Μπορείς να αγοράσεις κάποιο serum και primer για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των τριχών, ώστε τα φρύδια σου να έχουν τη σωστή πυκνότητα και υφή.

περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι

Stocksy/Liliya Rodnikova

Ένα πολύ καλό προϊόν για τα φρύδια είναι επίσης το καστορέλαιο, το οποίο είναι γνωστό ότι συμβάλει στη γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας. Βάλε μια μικρή ποσότητα από καστορέλαιο πάνω στα φρύδια σου πριν πέσεις για ύπνο ή εναλλακτικά μπορείς να βάλεις λίγο απ’ το έλαιο στο προϊόν μακιγιάζ που βάζεις στα φρύδια σου. Θα δεις θεαματικό αποτέλεσμα!

Bonus: Πώς θα βρεις ποιο σχήμα φρυδιών ταιριάζει στο πρόσωπό σου;

Ο σωστός σχηματισμός φρυδιών δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά με βασικές οδηγίες μπορείς να το πετύχεις και μόνη σου, χωρίς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Το πρόσωπο του καθενός είναι ελαφρώς ασύμμετρο απ’ τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά χρησιμοποιώντας τη μύτη σου ως κεντρικό σημείο για τα φρύδια, αυτό θα φέρει σε ισορροπία ολόκληρο το πρόσωπό σου.

Πάρε ένα μολύβι φρυδιών και θα σε καθοδηγήσουμε μέσα από απλά βήματα πώς να τελειοποιήσεις το σχήμα των φρυδιών σου.

  1. Για να δεις πού πρέπει να ξεκινήσουν τα φρύδια σου, βάλε ένα μολύβι στην κόγχη της μύτης και μέτρα ευθεία μέχρι το σημείο όπου ξεκινούν τα φρύδια. Και κάνε ένα σημάδι σε αυτό το σημείο.
  2. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το μολύβι κατά μήκος του εξωτερικού άκρου της μύτης και μέτρα διαγώνια μέσα απ’ το κέντρο του ματιού. Αυτό είναι όπου το τόξο, το υψηλότερο μέρος του φρυδιού πρέπει να βρίσκεται. Και πραγματικά μπορεί να “σηκώσει” όλο σου το πρόσωπο.
  3. Τέλος, βάλε ένα σημάδι στο τέλος του φρυδιού μετρώντας μια διαγώνια γραμμή από το εξωτερικό της μύτης στην εξωτερική γωνία του ματιού. Το μήκος είναι σημαντικό επειδή δίνει μια οπτική στο πρόσωπο.

Δες ακόμα:

4 μυστικά για τα φρύδια που καμία αισθητικός δεν θα σου αποκαλύψει!

Photo: Pexels