Αθώοι κρίθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Την απόφαση αθώωσης των αστυνομικών ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ). Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «δικαίωση για την κοινωνία».

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ότι «το γεγονός αποτελεί δικαίωση των ιδίων των Συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό, αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία που στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Σωματείο μας».

Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίζεται με όρους ο μεσίτης που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αναλυτικά η ανακοίνωση για τους αστυνομικούς

«Ο επίλογος μιας τεράστιας υπόθεσης, σε σχέση με μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων Συναδέλφων και του ΣΕΦΕΑΑ που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την Ηθική και οικονομική στήριξη τους πιστεύοντας στην αθωότητά τους, αναφορικά με το θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, γράφτηκε σήμερα (22/10) και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από μια αναλυτική πειθαρχική διαδικασία, που αποφάσισε την πλήρη αθώωση τους (δεν επιβλήθηκε καμία ποινή).

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης – Ποια είναι η ποινή κάθειρξης;

Το γεγονός αποτελεί δικαίωση των ιδίων των Συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό, αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία που στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Σωματείο μας, που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων που τιμούν την στολή τους και το Σώμα, αποτελεί όμως και δικαίωση μιας γυναίκας δικηγόρου, της κυρίας Βαρελά, που πίστεψε και πάλεψε πραγματικά για την αθωότητά τους. Διαβεβαιώνουμε, ότι το ΣΕΦΕΑΑ αψηφώντας κάθε κομματική ή συντεχνιακή «επιθετική» θα τηρήσει την παράδοση του να στηρίζει έντιμους υπερασπιστές της Τάξης και της κοινωνικής ειρήνης».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News