Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Κυριακής 28/08 στο OPEN, εξήγησε τι ισχύει για τα σχολεία φέτος και τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

«Δεν έχουν παρθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, συζητάμε με τους ειδικούς, αλλά γενικώς η τάση είναι να ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα» τόνισε η Υπουργός.

Κεφάλαιο προετοιμασία για το σχολείο: Οργανώσου από νωρίς για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή

Τι ισχύει για τα σχολεία τη φετινή χρονιά – Ποια μέτρα θα παρθούν

Τι θα συμβεί με τις μάσκες και τα δωρεάν self test;

Σε ερώτηση αν θα ισχύσουν και φέτος τα πρωτόκολλα με μάσκες και δωρεάν self test, η κ. Κεραμέως απάντησε πως «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό δεν αποδίδει πλέον, καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού». Ωστόσο, «τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσουμε τα πρωτόκολλα, πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς».

Τι θα συμβεί αν ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε τάξη;

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε τάξη, «Υπάρχουν μέτρα για το αν κάποιος νοσήσει» ανέφερε η κ. Κεραμέως και εξήγησε πως «Αν κάποιος νοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε ημέρες και εν συνεχεία μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι με μάσκα. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή. Αυτό θα ισχύσει ούτως η άλλως, αν οι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εάν νοσήσει κάποιος, φυσικά και θα μείνει σπίτι του. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα» συμπλήρωσε.

8 τρόποι για να βοηθήσεις το παιδί σου με τη χρήση της μάσκας

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου «με την καλύτερη δυνατή κατάσταση σε προσωπικό τα τελευταία χρόνια», καθώς όπως είπε με τους νέους 8.500 χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών που ανεβάσουν τον αριθμό των διορισμένων επί θητείας της στις 25.000, «ενισχύουμε διαρκώς το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης». «Εκτός από τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, έγιναν και 32.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Έχουμε την καλύτερη δυνατή στελέχωση» συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Ποιες είναι οι καινοτομίες της νέας φετινής χρονιάς;

Η ίδια αναφέρθηκε και στις καινοτομίες της νέας φετινής χρονιάς, με το ολοήμερο σχολείο όπου στο 50% των τμημάτων της χώρας θα ολοκληρώνεται στις 5.30 μ.μ., με τους σχολικούς ομίλους, τους μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς, τα νηπιαγωγεία στα οποία τα παιδιά θα πηγαίνουν πλέον από τα 4 και όχι στα 5 τους χρόνια και την αξιολόγηση που γίνεται σε τρία επίπεδα. Αναφορά έκανε και στα Δημόσια ΙΕΚ, που θα λειτουργήσουν φέτος και στα οποία, όπως είπε, «μπορεί κανείς να πάρει μετά από δυο χρόνια την πιστοποίηση και να μπει δυναμικά στην αγορά εργασίας».

Η λίστα με τα 5 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να προετοιμάσεις το παιδί σου για το σχολείο από τώρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News