Στη δημοσιότητα δόθηκε το απολογητικό υπόμνημα του Λιγνάδη, το οποίο κατέθεσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας. Σε αυτό γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες καταθέσεις».

O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτιας, δηλώνει αθώος, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει. Οι δικαστές δεν αποδέχθηκαν τους ισχυρισμούς και έκριναν ότι όλα στη διαδικασία έγιναν σωστά.

Τα βασικά σημεία απ’ το απολογητικό υπόμνημα του Λιγνάδη

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα που κατατέθηκε, ο Δημήτρης Λιγνάδης «ουδέποτε στη ζωή του εκδήλωσε ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθε σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχε, ούτε διέθεσε σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του, έχει δομήσει το απολογητικό υπόμνημα ξεκινώντας την αντίκρουση των κατηγοριών εις βάρος του, επιχειρώντας να δημιουργήσει την εικόνα ενός προσώπου που βάλλεται μέσα από μια “κατασκευασμένη υπόθεση”, από νομικούς συμβούλους του ΣΕΗ.

Αιτία είναι η αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Σωματείου για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτης της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτρο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι «σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες των μηνυτών του, ο Δ. Λιγνάδης, κάνει λόγο για «δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους που έφτιαξαν δυο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015».

Για την πρώτη πράξη του βιασμού που του αποδίδεται, το 2010, αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα: «Κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου του 2010 βρισκόμουν  μαζί με τον Ι. Π. στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στο Νείλο, όπως αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα έγγραφα του ταξιδιωτικού γραφείου Boutros Tours μέσω του οποίου έκλεισαν τα αεροπορικά μου εισιτήρια». 

Για τον μηνυτή, ο οποίος τον κατηγορεί για βιασμό στα 14 του χρόνια, ο Δ. Λιγνάδης υποστηρίζει:

«Γνώρισα τον μηνυτή, όταν εκείνος με αναζήτησε στο facebook, προκειμένου να τον βοηθήσω καλλιτεχνικά, αφού έμαθε για την γνωριμία μου με τον εξάδελφό του, τον οποίο γνωρίζω από το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Λαρίσης, όπου πηγαίνουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο».

Λέει ότι το διάστημα 3-9/8 του 2010 βρισκόταν στην Αίγυπτο και «όταν δε επέστρεψα στην Ελλάδα,, λόγω της θεατρικής παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη, η οποία θα ανέβαινε στην Επίδαυρο στις 13 και 14 Αυγούστου 2010 και θα συνεχίζαμε περιοδεία στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα και την Νεμέα μέχρι και τις 18 Αυγούστου, όπως και έγινε και τούτο άλλωστε αποδεικνύεται από το προσκομιζόμενο πρόγραμμα περιοδείας της ως άνω παραστάσεις, αφιερώνω όλο μου το χρόνο σε πρόβες στην Επίδαυρο, καθώς οι αυξημένες ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου ως Πλούτου του το επέβαλαν.

Σχετικά με την αναφορά του μηνυτή και του μάρτυρα στο σπίτι μου και συγκεκριμένα στην θέα του σπιτιού μου στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό, καθώς και στην γάτα, την οποία έχω, αυτά τα στοιχεία ναι μεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς πράγματι το σπίτι μου έχει θέα στην Ακρόπολη και πράγματι έχω μία γάτα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν αποδεικνύουν ότι η ως άνω έχουν έρθει στο σπίτι μου, διότι φωτογραφίες τόσο του σπιτιού μου με τη συγκεκριμένη θέα, όσο και της γάτας μου έχουν αναρτηθεί στο site spirishoot ήδη από το 2015 και έτσι ο καθένας θα μπορούσε να τα γνωρίζει χωρίς να έρθει ποτέ στο σπίτι μου».

Σχετικά με το περιστατικό του 2015, στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κορυφαία όμως απόδειξη του ψεύδους όλων των καταθέσεων του, αποτελεί το γεγονός ότι όπως αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχω προτείνει και φωτογραφίες εκείνων των ημερών που προσκομίζω, από την 1 Αυγούστου 2015 μέχρι τέλη Αυγούστου 2015 βρισκόμουν συνεχώς την Ιθάκη για διακοπές μαζί με τον αδερφό μου και την κόρη του».

Τέλος, για την 40χρονη μάρτυρα αναφέρει: «Πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε, και για το λόγο αυτό με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News