Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις που φανερώνουν καθημερινά ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. O αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει σε ορισμένες περιοχές της χώρας εκθετική αύξηση ενώ την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ήδη από το πρωί η Μύκονος βρίσκεται σε κατάσταση lockdown με αυστηρά μέτρα προστασίας και η ανησυχία της κυβέρνησης για το υψηλότατο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού την οδήγησε στην απόφαση να στείλει μέλη της Ο.Π.Κ.Ε για ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους.

Lockdown στη Μύκονο και αυστηροί έλεγχοι από τους άντρες της Ο.Π.Κ.Ε

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPop αύριο το πρωί (18/7) φτάνουν με ειδική πτήση μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, 30 άντρες της Ο.Π.Κ.Ε, με αποστολή να παραμείνουν στη Μύκονο τουλάχιστον τις επόμενες 7 ημέρες και να επιβάλλουν τη συμμόρφωση των πολιτών στα νέα περιοριστικά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι οι Ο.Π.Κ.Ε Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, είναι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό και σκοπός τους είναι η πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα και απαιτούν αποτελεσματική αστυνόμευση. Εκπαιδεύονται μαζί με άλλες ειδικές αστυνομικές μονάδες σε θέματα ασφάλειας, πρακτικής σκοποβολής, αυτοάμυνας, εισόδου σε κτίρια και ελέγχων υψηλού κίνδυνου. Από αύριο, λοιπόν, θα πραγματοποιούν ελέγχους σε μαγαζιά και βίλες για πάρτι. Είναι φανερό πως η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανησυχούν πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο νησί μετά το τοπικό lockdown και ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, καθώς είναι αποφασισμένοι να το εφαρμόσουν.

Νέα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο: Τι ισχύει και πότε είναι υποχρεωτικό το self test;

Ποια ήταν η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για το τοπικό lockdown;

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου και μέχρι τις 26 Ιουλίου, στο νησί των Κυκλάδων επιβάλλεται βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01.00 το βράδυ ενώ απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά όλο το 24ωρο.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί στο πρώτο τοπικό lockdown με το Νίκο Χαρδαλιά να έχει προαναγγείλει πως μια πιθανή αύξηση του ιικού φορτίου θα οδηγούσε σε μέτρα. 

Πώς λειτουργούν τα γυμναστήρια με βάση τα νέα μέτρα- Τα διαχωριστικά ανάμεσα στα όργανα

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

“Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση”, ανέφερε στις δηλώσεις της η Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ: Μόνο για εμβολιασμένους τα ανοικτά κέντρα διασκέδασης

Ποια άλλα νησιά κινδυνεύουν με lockdown;

Πέρα από το νησί της Μυκόνου, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν τα επιπλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, τα υπόλοιπα νησιά που ανησυχούν τους επιδημιολόγους με την πορεία τους είναι η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη και οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Τα στοιχεία είναι φανερά της κρισιμότητας της κατάστασης: 300% αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα στη Μύκονο, 500% στην Ίο, 700% στην Πάρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News