14 μήνες μετά το άγριο έγκλημα, βγήκε το δικαστικό βούλευμα για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με το οποίο, ο δράστης θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστικό συμβούλιο Νάξου με βούλευμα τον παρέπεμψε σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 30χρονου ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

«Αυτός ο κύριος δεν έπαιρνε ψυχοφάρμακα, αυτό ήταν μια δική του πρόφαση. Αποδεικνύεται από τους πραγματογνώμονες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν μια χαρά. Κι ούτε αν ήταν με έναν φίλο του θα τον σκότωνε όταν έχαναν τον δρόμο. Την κόρη μου την σκότωσε γιατί ήταν γυναίκα», δήλωσε στην ΕΡΤ η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Ψαράκου.  

«Δεν μας φτάνει μόνο να ακούσουμε ότι θα καταδικαστεί σε ισόβια. Για εμάς, ακούγοντας τη λέξη ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια, όπως έχει καταδικαστεί ισόβια η κόρη μου να μην την ξαναδώ και να μην μας ξαναδεί, να μη ζήσει τα όνειρά της. Αυτός ο άνθρωπος γιατί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία μετά στη ζωή;», συμπλήρωσε. 

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου, στις 17 Ιουλίου του 2021. Ο καθ’ ομολογία δράστης τη χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στη συνέχεια, κρυβόταν σε σπηλιά επί 30 ώρες, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News