Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Άνδρες αποχαιρετούν τα παιδιά τους λίγο πριν πιάσουν στα χέρια τους τα όπλα, άνθρωποι πέφτουν νεκροί και άλλοι προσεύχονται να ζήσουν. 6 συγκλονιστικά βίντεο απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία που θα σε κάνουν να καταλάβεις τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Δεν είναι μια οποιαδήποτε σύρραξη, δεν είναι μια απλή διαφορά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι πόλεμος και όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι κι αυτή τη φορά φτάνουν μπροστά μας εικόνες απερίγραπτες, που μας κάνουν να μη πιστεύουμε σε όσα βλέπουμε και που κυρίως μας ραγίζουν την καρδιά. Παιδιά παρακαλούν να μη πεθάνουν, άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες από τη μια μέρα στην άλλη, άνδρες επιστρατεύονται και αποχαιρετούν τις οικογένειές τους με δάκρυα στα μάτια, στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά τους.

Πόνος, ξεριζωμός, απανθρωπιά, όλα σε μερικά βίντεο που θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει στην Ευρώπη, μερικά χιλιόμετρα μακριά απ’ το σπίτι σου.

6 βίντεο απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία που συγκλονίζουν

Ένας Ουκρανός πατέρας αποχαιρετά το παιδί του λίγο πριν πάει να πολεμήσει για τη χώρα. Αγκαλιάζονται. Το παιδί δε μπορεί να σταματήσει να κλαίει. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή τη στιγμή.

Ένα παιδί μιλάει για τον πόλεμο. Παρακαλεί να μην πεθάνει. Ζητάει μόνο να τελειώσει όλο αυτό που συμβαίνει, λέγοντας «Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω μόνο να τελειώσει όλο αυτό το συντομότερο. Ξύπνησα σήμερα από την μεγάλη έκρηξη και κατάλαβα ότι ήταν ο πόλεμος». Κι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό παιδί να καταλαβαίνει τι πάει να πει πόλεμος και συγχρόνως προσευχόμαστε να γίνουν οι ευχές του πραγματικότητα και να παίξει και πάλι ξέγνοιαστο με τους φίλους του.

Νεογέννητα βρέφη από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σε νοσοκομείο παίδων στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, μεταφέρθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο, ενώ γυναίκες γεννούν στις πιο αντίξοες συνθήκες, εν μέσω βομβαρδισμών, στα καταφύγια, δίνοντας φως στο σκοτάδι του πολέμου.

Το θαύμα της ζωής: Γυναίκα γέννησε σε καταφύγιο στο Κίεβο μέσα στο χάος των βομβαρδισμών

Ένα κτήριο χτυπήθηκε από πύραυλο στο νοτιοδυτικό Κίεβο και αποσπάσματα από τις στιγμές της διάσωσης και της εκκένωσης έρχονται στο φως. Συντρίμμια και άνθρωποι χτυπημένοι που υπέστησαν τις επιπτώσεις της σύρραξης.

Πρόσφυγες. Άνθρωποι που τη μία μέρα πήγαν στις δουλειές τους κι έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και την άλλη ξύπνησαν απ’ τις σειρήνες του πολέμου. Άνθρωποι που έγιναν πρόσφυγες μέσα σε μια στιγμή, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μέσα σε λίγες ώρες, σε μερικά λεπτά, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να φτάσουν ως τα σύνορα και να περάσουν σε μια γειτονική χώρα.

Όταν τη μία μέρα πας για δουλειά και την άλλη μάχεσαι για την πατρίδα… Αυτός ο πόλεμος σε αφορά

Άνδρες που αποχαιρετούν τις συντρόφους τους λίγο πριν φύγουν για τη μάχη. Δεν ξέρουν πότε θα γυρίσουν και πότε θα τις ξαναδούν. Χαιρετιούνται σα να ‘ναι η τελευταία φορά που βλέπονται.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι παίζει πιάνο για να «σκεπάσει» τους ήχους του πολέμου την ώρα της ρωσικής εισβολής

Τα βίντεο και οι εικόνες που καταφτάνουν όλο και πληθαίνουν και μας αφήνουν άφωνους να κοιτάμε τον σπαραγμό εκείνων που βιώνουν τη δίνη του πολέμου.

Τα βλέμματά μας στραμμένα στην Ουκρανία και στους ανθρώπους που ξεριζώνονται και βιώνουν την απόλυτη φρίκη του πολέμου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News