Καμία απολύτως έκπληξη στην απόφαση για τα ρεβεγιόν που εκδόθηκε απ’ την Κυβέρνηση την Τρίτη. Επιτρέπεται να βρεθούμε με την οικογένειά μας, αλλά υπάρχει όριο 9 ατόμων.

Η απόφαση της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ορίζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την εορταστική περίοδο, καθώς επίσης και για τη λειτουργία των εκκλησιών αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση για τα ρεβεγιόν, επιτρέπεται συνάθροιση μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε σπίτια για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης και 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμό πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις.

Αναλυτικά η απόφαση για τα ρεβεγιόν και την εορταστική περίοδο:

  • Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24 – 25 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.
  • Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.
  • Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών. 

Υπενθυμίζεται ότι και τις μέρες αυτές ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00.

Σχετικά με τη μετακίνηση, υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί ξεχωριστός κωδικός για την αποστολή SMS στο 13033. Όμως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να στείλουμε τον κωδικό 6, που χρησιμοποιείται για άθληση και για βόλτα σε κατοικίδια. Αυτό το σενάριο είναι το πιο πιθανό. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τον κωδικό και το SMS.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News