Πλησιάζει η ημέρα που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πρέπει να πουν το τελευταίο τους αντίο στην βασίλισσα Ελισάβετ. Την Δευτέρα 19/9, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της μονάρχη και ύστερα αναμένεται να ταφεί μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, τον πρίγκιπα Φίλιππο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor. 

Πάνω από 2.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Αββαείο του Westminster τη Δευτέρα για να τιμήσουν την αείμνηστη μονάρχη, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία. Τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της πρόκειται να συνοδεύσουν το φέρετρο ακόμα τρεις φορές: καθώς αυτό θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster, μετά στην Αψίδα του Wellington και, τέλος, στο Κάστρο του Windsor, όπου θα αναπαυθεί η βασίλισσα.

Η κηδεία της θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, τοπική ώρα, στο Αβαείο του Westminster, ενώ οι πύλες θα έχουν ανοίξει από τις 8 το πρωί για να λάβει τη θέση του το εκκλησίασμα των περίπου 2.000 ατόμων. 

Η κηδεία της Βασίλισσας πρόκειται να είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλιάδων και πολιτικών που φιλοξενούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες, καθώς 500 αρχηγοί κρατών και ξένοι αξιωματούχοι αναμένεται να παρευρεθούν.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο William και ο Harry θα συνοδεύσουν το φέρετρο – Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία της;

Κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διαδικασία της ταφής

Όταν τελειώσει η λειτουργία, τα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας θα αποσυρθούν στο Κάστρο του Windsor για μια ήσυχη δεξίωση. Οι τελετές τελειώνουν γύρω στις 19:30 μ.μ., όταν η βασίλισσα Ελισάβετ θα ενταφιαστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Το χώμα που θα σκορπίσουν πάνω στο φέρετρο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα προέρχεται από το βασιλικό μαυσωλείο του Φρόγκμορ. 

Η βασίλισσα θα ταφεί με τον επί επτά και πλέον δεκαετίες σύζυγό της, Φίλιππο στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

Πριν τον τελευταίο ύμνο, θα αφαιρεθούν από το φέρετρο το βασιλικό στέμμα και το σκήπτρο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επετράπη στον πρίγκιπα Harry να φορέσει την στρατιωτική του στολή

Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει μείνει άταφος;

O Δούκας του Εδιμβούργου, πέθανε στις 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών, ωστόσο δεν έχει ταφεί ακόμα.

Το βασιλικό πρωτόκολλο ορίζει πως τώρα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , ο εκλιπών σύζυγός της θα μεταφερθεί δίπλα στην εκλιπούσα πλέον σύζυγό του μετά την κηδεία της. Οι διαδικασίες της ταφής για το βασιλικό ζεύγος είχαν αποκαλυφθεί όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε. Το σχέδιο είχε ως στόχο να θέσει το ζευγάρι δίπλα-δίπλα στην ταφή.

Αυτή τη στιγμή η σορός του πρίγκιπα ενταφιάζεται στο Βασιλικό Θησαυροφυλάκιο, κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Τοποθετήθηκε σε μία μαρμάρινη πλάκα στο τμήμα του παρεκκλησίου, γνωστού ως Quire και παρέμεινε εκεί, όπως ορίζει η τελετουργία, έως το θάνατο της βασίλισσας. Την Δευτέρα, όμως, αναμένεται να αναπαυθεί δίπλα στη σύζυγό του.

Το βασιλικό θησαυροφυλάκιο δημιουργήθηκε μεταξύ 1804 – 1810 για τον Γεώργιο τον Γ’ που πέθανε το 1820. Στο συγκεκριμένο σημείο ενταφιάστηκαν και άλλοι βασιλείς, όπως οι Γεώργιος Γ’ και Γουίλιαμ ο Δ’. 

Μια δύσκολη στιγμή: Πώς ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ «ξύπνησε» μνήμες σε William και Harry από την κηδεία της Diana;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News