Πότε θα δούμε στους λογαριασμούς μας το ποσό απ’ το Power Pass; Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποκάλυψε ότι περιμένουμε την καταβολή μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Τα ποσά αφορούν τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Μιλώντας στo OPEN, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο και νέο ποσό απ’ το Power Pass, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Είπε μάλιστα πως η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι, αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Για την εισφορά αλληλεγγύης οκ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας είπε ότι «δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αύριο, μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για στην ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ, από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος».

Μήπως έκανες αίτηση στο Power pass και σε πέταξε το σύστημα; Ο λόγος που ακυρώθηκε η αίτησή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News