Η πρώτη υπόθεση #MeToo στην Ελλάδα φτάνει στο δικαστήριο. Πρόκειται για την υπόθεση που ακολούθησε μετά την συγκλονιστική εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και τώρα ελπίζουμε πώς βήμα – βήμα θα υπάρξει μια αλλαγή που θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για όλες τις γυναίκες.

Μετά από ένα κύμα αποκαλύψεων που προέκυψε πέρυσι τον χειμώνα, ήρθε η ώρα που το πρώτο ελληνικό #MeToo φτάνει στο δικαστήριο. Η δίκη έλαβε ημερομηνία έναρξης στις 12 Ιανουαρίου 2022 και αφορά την υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον τότε προπονητή της, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος.

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #MeToo με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας

Η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της αθλήτριας, όταν ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία μετά από κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου που ήταν σε συνεννόηση με την αθλήτρια. Το θύμα επιβεβαίωσε ότι επί σειρά ετών και ενώ ήταν σε ηλικία 11 ετών είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον 38χρονο προπονητή της.

Ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας, άλλωστε, κατά την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο που πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News