Ο Θανάσης Γκαβέλας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μάλιστα, το μετάλλιο ήρθε μαζί με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης έκανε μια απίστευτη προσπάθεια στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 στο Τόκιο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο κέρδισε ο Θανάσης Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό του αθλητή, Σωτήρη Γκαραγκάνη.

Ο αθλητής έκοψε πρώτος το νήμα, αφού τερμάτισε σε χρόνο 10.82, δηλαδή έξι δέκατα πιο γρήγορα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε από την Τετάρτη (01/09) στην ημιτελική σειρά.

Τη δεύτερη θέση του τελικού κατέκτησε ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 10.90 και την τρίτη ο Κινέζος Ντονγκντόνγκ Ντι με 11.03

Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 8 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία.

Να υπενθυμίσουμε πως τα υπόλοιπα μετάλλια της Ελλάδας είναι ένα χάλκινο στην Άρση Βαρών από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ένα χάλκινο για τον ξιφομάχο Πάνο Τριανταφύλλου, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε επίσης την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το αργυρό στην κορίνα, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4, ο Στράτος Νικολαΐδης κατάφερε με την προσπάθειά του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20 ενώ ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κέρδισε το ασημένιο στο μπότσια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News